Salut

Premien el Sant Joan de Déu per la seva trajectòria clínica en malalties estranyes

Reconeixen la seva aportació al diagnòstic de la síndrome de Rett, malaltia neurològica rara que afecta gairebé exclusivament les nenes

1
Es llegeix en minuts
EFE / ESPLUGUES

Les doctores Judith Silvia Armstrong i Mercè Pineda de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues han rebut el Premi AELMHU a la millor trajectòria clínica en malalties estranyes per la seva aportació al diagnòstic de la síndrome de Rett.

L'Associació Espanyola de Laboratoris de Medicaments Orfes i Ultraorfes ha detallat que aquest guardó, que ha celebrat la seva primera edició amb un total de 33 candidatures, reconeix els millors treballs i trajectòries professionals en investigació i difusió de les malalties estranyes, així com dels medicaments orfes.

Notícies relacionades

La Síndrome de Rett és una malaltia neurològica rara que afecta gairebé exclusivament les nenes i que apareix per causes genètiques en nadons sans entre els 6 i els 18 mesos, i actualment afecta unes 2.500 nenes a Espanya.

El grup de Rett de Sant Joan de Déu, del qual formen part les doctores guardonades, té més de 30 anys de trajectòria i, des de 2007, impulsa diversos estudis de teràpia gènica, proteica i farmacològica per a aquesta malaltia, on el diagnòstic genètic és essencial.