Servei

Esplugues obre un Servei d'Atenció Integral LGBTI

El servei atendrà totes aquelles persones amb consultes sobre diversitat, orientació sexual i identitat de gènere

El Servei d’Atenció Integral LGBTI d’Esplugues atendrà des de l’Oficina Jove. 

El Servei d’Atenció Integral LGBTI d’Esplugues atendrà des de l’Oficina Jove. 

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

L'Ajuntament d'Esplugues posa en marxa el Servei d'Atenció Integral LGBTI, amb el qual vol mostrar el seu compromís per la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania i l'actuació contra qualsevol tipus de discriminació social.

Cada dimarts, aquest punt d'atenció i suport atendrà, des de l'Oficina Jove, les persones del col·lectiu LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals), així com totes aquelles que vulguin fer consultes sobre qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

Aquest servei, el primer que es posa en marxa al Baix Llobregat, forma part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Local de Catalunya, que compta amb punts a Vic, Vilanova, Vilafranca i Barcelona. El seu origen es troba en la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de les persones LGBTI.

Amb aquest punt d'atenció es vol facilitar la coordinació institucional de les accions locals i territorials per agilitzar i millorar l'acció política i les respostes a la ciutadania a partir d'una xarxa de professionals i serveis que facilitin l'optimització dels recursos. El Servei d'Atenció Integral LGBTI informarà sobre els recursos específics del territori i les seves necessitats.

Notícies relacionades

Alguns dels objectius de la nova prestació són sensibilitzar la població, donar suport a l'hora de presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments d'Esplugues.

Més notícies d'Esplugues

Temes:

LGTBI