Esplugues millora la qualitat ecològica i la neteja del llac de Can Vidalet

Incorpora un nou sistema de recirculació i un farcit de 46 illes flotants de vegetació que millora l'oxigenació de l'aigua

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

L'Àrea Metropolitana de Barcelona realitza obres de millora de la qualitat ecològica i la transparència del llac del parc de Can Vidalet d'Esplugues, que consisteixen en el buidatge de les aigües, la neteja del fons, la introducció d'un nou sistema de recirculació i un farcit amb 46 illes flotants de vegetació. Les estructures flotants incorporen una planta aquàtica que millora l'oxigenació de l'aigua, augmenta la biodiversitat i crea espais de nidificació per a aus.

Es tracta del projecte de regeneració de major envergadura que s'ha escomès a l'estany, que compta amb una superfície de 1.020 m2, una profunditat mitjana d'1,8 metres i un consum anual d'1,3 milions de litres d'aigua.

El buidatge del llac ha permès la retirada de llots i la neteja del fons, i s'ha aprofitat per aplicar millores tècniques, com la telegestió del funcionament de la cascada del templet -el principal punt d'aportació d'aigua-, la substitució dels anteriors airejadors per dues bombes telegestionades que asseguren la recirculació de l'aigua i la instal·lació d'un control automatitzat del nivell de l'aigua que en reduirà el consum.

Notícies relacionades

Per mantenir aquesta millora, l'Ajuntament adverteix la ciutadania que no s'ha de deixar al llac cap animal aquàtic, com tortugues o peixos exòtics.

Més notícies d'Esplugues