Equipaments municipals

Esplugues construirà a Can Vidalet un modern complex esportiu i cultural

L'Ajuntament licitarà ben aviat el projecte amb un pressupost de 8,2 milions d'euros

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES DE LLOBREGAT

"Serà un equipament de referència per al barri i amb vocació de ciutat". L'alcaldessa de Esplugues, Pilar Díaz, i el primer tinent d'alcalde, Eduard Sanz, han presentat en audiència pública el projecte del futur Complex Sociocultural Can Vidalet, que es licitarà ben aviat.

Amb un pressupost de 8,2 milions d'euros, el nou equipament, amb més de 5.500 m2 construïts, tindrà un pavelló de 1.500 m2, grades amb capacitat per a 250 persones, un espai de 'fitness' i tres sales per a activitats de caràcter social i cultural que sumen 545 m2.

Aquesta obra, que substituirà l'actual poliesportiu del carrer Eucaliptus, es construirà molt a prop d'aquest, al carrer Cedres, davant de l'Escola Can Vidalet, en l'espai que ara ocupen les pistes esportives junt a l'Escola d'Adults Eugeni d'Ors.

L'accés al complex, que tindrà planta baixa més dues plantes, serà per aquest carrer, on també s'obrirà un accés amb escales al parc de Can Vidalet, situat just al costat del nou equipament.

La planta baixa l'ocuparà principalment un pavelló de 1.500 m2 que es podrà dividir en tres. En la planta primera hi haurà les grades i la sala de fitnes, entre altres espais.

A la planta superior s'ubicaran tres sales per a activitats diverses, "per poder fer, entre altres coses, ioga, tallers de pintura o activitats organitzades per les entitats del barri", va dir Sanz.

FINANÇAMENT A MITGES AMB LA GENERALITAT

El cost de licitació del projecte serà de 8,2 milions d'euros, diners que seran avançats per l'Ajuntament, "encara que el projecte forma part de la Llei de Barris i la Generalitat es compromet a assumir-ne una part", va detallar Pilar Díaz.

També va recordar que quan es va acordar la Llei de Barris per a Can Vidalet, el 2008, el pressupost per a substituir l'actual poliesportiu era només de 2,5 milions d'euros. "Hem hagut d'esperar, degut a la crisi, però hem volgut fer un espai no només esportiu, que ajudi a vertebrar el barri", va afegir.

El primer tinent d'alcalde va dir també que el projecte està dissenyat per al mínim consum energètic, amb panells fotovoltaics i sistema de geotèrmia.

I va recordar que els clubs esportius podran fer ús de les instal·lacions esportives "sense cost, com fem també al Complex Esportiu Municipal Les Moreres, cosa que no fan tots els ajuntaments".

Notícies relacionades

Les obres està previst que comencin a finals d'any i tenen una durada estimada d'uns 18 mesos. Abans, cap a la tardor, serà necessari enderrocar les actuals pistes esportives junt a l'Escola d'Adults.

Més notícies d'Esplugues