Reconeixement

Europa premia Esplugues pel seu foment de la participació d'infants i joves

El Consell d'Infants i l'Audiència Jove rebran el segell de bona pràctica Urbact a l'octubre

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

Dos processos participatius de l'Ajuntament, l'Audiència Jove i el Consell d’Infants, han sigut seleccionats pel segell europeu de bones pràctiques Urbact en la seva convocatòria de 2017, a la qual s'han presentat 270 propostes de 219 ciutats de 29 països.

A l'octubre tindrà lloc l'entrega formal del distintiu a la ciutat de Tallinn, Estònia. En total, seran guardonades 97 bones pràctiques del conjunt d'Europa, de les quals 17 a Espanya. La consideració de bona pràctica Urbact significa que es tracta de projectes rellevants per a altres ciutats europees.

El Consell d’Infants és un fòrum per a nens de 5è i 6è de les escoles públiques, que tenen la possibilitat d'aprendre, reflexionar, discutir i posar-se d'acord sobre propostes relacionades amb el seu entorn. Una de les propostes que han fet aquest any ha sigut la dotació als correcans d'elements perquè els gossos facin exercici. En les darreres setmanes, l'Ajuntament ha col·locat diversos jocs a l'espai d'espai per a gossos del carrer Lleialtat.

L'Audiència Jove fomenta la participació dels estudiants de 4t d'ESO dels instituts. Genera pedagogia, debat educatiu i propostes per a la transformació de la ciutat. Aquest any, s'han fet propostes per portar les entitats de la ciutat al contingut acadèmic dels instituts.

Notícies relacionades

Tots dos fòrums inculquen en la població escolar els valors i actituds de la participació i aborda el risc de la ciutadania de distanciar-se de la política pública i dels processos democràtics, treballant a través d'intermediaris com els centres educatius. Entre tots dos sumen un cost anual per a l'Ajuntament d'uns 33.000 euros.

Més notícies d'Esplugues