Educació

El Consell d'Infants d'Esplugues proposa equipar els pipicans i fomentar l'adopció

L'alumnat de l'Escola Garbí entrega un manifest a l'alcaldessa per a ser escola acollidora de refugiats

Representants del Consell d’Infants d’Esplugues en l’última sessió amb l’alcaldessa, Pilar Díaz. 

Representants del Consell d’Infants d’Esplugues en l’última sessió amb l’alcaldessa, Pilar Díaz. 

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

El Consell d’Infants arriba a la fi i els 32 alumnes representants dels estudiants de 4t, 5è i 6è de primària de set escoles públiques d'Esplugues presenten les idees en les quals han estat treballant per millorar la convivència amb animals al municipi a l'alcaldessa, Pilar Díaz, i a la regidora de Participació, Montse Zamora.

Les propostes dels nens i nenes van anar en la línia d'equipar els pipicans, fomentar l'adopció de gossos o dissenyar nous dispensadors de bosses per a recollir les deposicions dels animals a la via pública. Animar i senyalitzar els pipicans i evitar el maltractament animal han estat alguns dels objectius que han ocupat les sessions de treball a les escoles. D'aquestes trobades també ha sorgit un projecte de crear un conte contra el maltractament d'animals de companyia, que es farà en col·laboració amb l'associació Sos Galgos d'Esplugues.

 

L'alcaldessa va recordar als alumnes que "és molt important participar en l'escola, en la família, en la comunitat, en el barri i en la ciutat" i va dir que "ja sé que aquest és un tema que els agrada: els animals domèstics" i, per això, des de l'Ajuntament es va voler plantejar al Consell un tema que serveix per "fomentar aquesta estima pels animals domèstics i tota la cura que implica, tant dels animals com de l'espai que compartim".

Les propostes dels nens van demostrar el seu amor pels animals. Ara, el personal tècnic de l'Ajuntament estudiarà cada proposta i en valorarà la viabilitat.

ESCOLA ACOLLIDORA DE REFUGIATS

Alumnes des de 3r de primària fins a 2n de batxillerat de l'Escola Garbí, en representació de tot l'alumnat del centre, han entregat a l'alcaldessa, Pilar Díaz, un manifest a favor de l'acollida dels refugiats. "És una iniciativa que sorgeix dels alumnes", explica el director de l'escola, Jordi Carmona, que ha acompanyat els estudiants juntament amb altres mestres. "Ens van dir: volem ser escola d'acollida", comenta Carmona. I així ho han posat per escrit en un manifest que expressa la seva opinió i sentiments davant la crisi dels refugiats.

 

"Sis anys de guerra, 320.000 morts civils i 5 milions de refugiats. Milers de persones que cada dia posen la seva vida en mans del mar travessant-lo per fugir de la terra. Si no són suficients aquestes tràgiques dades per conscienciar els governs de l'enorme crisi humanitària, ¿realment estem fent el que està a les nostres mans per millorar-ho?", és l'inici d'un manifest que reconeix que "ens sentim afortunats a la vegada que impotents" davant "les vides de totes aquestes persones que han quedat aturades".

 

El manifest narra els petits detalls de la vida de les persones refugiades amb dificultats en aspectes bàsics com la higiene, la roba, la fam, el fred o els problemes per dormir sabent que l'endemà no els espera un futur millor. “¿Què ha fet Europa per ajudar aquestes persones que són com nosaltres?”, es pregunten els nens i joves. "Volem que els nens i nenes refugiats vinguin a les nostres classes perquè puguin anar a l'escola. Nosaltres els farem un lloc".

 

Notícies relacionades

Pilar Díaz ha agraït el manifest i s'ha mostrat "emocionada i molt contenta perquè m'ha tornat a obrir una altra vegada els ulls a aquesta situació que demana la participació activa de tots nosaltres". L'alcaldessa ha assenyalat que es pot ajudar tant als camps de refugiats com a Esplugues. "Comencem per petits gestos com un somriure". 

Més notícies d'Esplugues

Temes:

Gossos