Consum energètic

Esplugues estalvia 3.400 euros en un mes que destinarà a combatre la pobresa energètica

L'Ajuntament participa per primera vegada a la Marató d'Estalvi per reduir el consum dels equipaments públics

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

L'Ajuntament d'Esplugues ha estalviat més de 3.400 euros en consum energètic durant febrer, gràcies en part a la seva participació en la 2a Marató d'Estalvi Contra la Pobresa Energètica, un compromís conjunt de 12 ajuntaments catalans per estalviar energia en els equipaments públics.

El 100% dels diners estalviats es destinaran a auditar energèticament les llars, en especial les que es troben en situació de pobresa energètica, per reduir el consum i la despesa energètica.

Esplugues ha participat per primera vegada aquest any en la iniciativa, i ho ha fet en cinc equipaments en els quals s'han portat a terme diverses bones pràctiques i en els què s'ha buscat la implicació de les persones usuàries i del personal que hi treballa. Entre aquests centres hi ha la Biblioteca Pare Miquel, el Centre Puig Coca, el CEM Les Moreres i les escoles públiques Matilde Orduña i Gras Soler.

Notícies relacionades

El major estalvi s'ha produït amb el gas natural, amb un 41%,  un estalvi global de 3.624 m3 que equival a 2.342 euros. En aigua, l'estalvi ha estat del 21%, és a dir, 197 m3 que equivalen a 455 euros, i en electricitat del 3,5%, que corresponen a 3.497 kWh i un estalvi de 608 euros.

Més notícies d'Esplugues