UPC Space Program

La UPC de Terrassa llança a l'estratosfera dibuixos de nens del Sant Joan de Déu

El globus en el que pugen a 25.000 metres d'altura està equipat amb tres cambres per poder fer el seguiment

equip upcspaceprogramme 1

equip upcspaceprogramme 1
globus1
globus3
globus2

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

Un equip de 20 estudiants de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial i Aeroespacial de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va llançar dissabte passat un globus estratosfèric amb una càrrega especial, 21 dibuixos realitzats per nens i nenes ingressats a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

El globus, que va viatjar a més de 25.000 metres d'altitud, estava equipat amb tres cambres que van fotografiar les obres dels nens, amb la corba terrestre, les estrelles i el sol com a teló de fons.

La missió es va portar a terme des del municipi lleidatà de Serós amb un globus de làtex, equipat amb les tres cambres, un emissor de senyal per fer el seguiment i una estructura cilíndrica, en la qual viatjaven els dibuixos fets per nens i nenes d'entre tres i setze anys. La finalitat és animar i entretenir els nens hospitalitzats i, a la vegada, transmetre'ls la passió per l'espai.

Els impulsors de la missió són membres de la iniciativa UPC Space Program, formada per estudiants de l'ESEIAAT i centrada a crear projectes científics relacionats amb l'espai, al costat d'estudiants del NanoSat Lab de la UPC i en col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Déu.

Notícies relacionades

El projecte és fruit del programa Inspiri de l'ESEIAAT, premiat recentment per la Generalitat com a millor iniciativa d'Innovació docent i pel Consell Social de la UPC. L'objectiu del programa és l'aprenentatge actiu dels estudiants a través de la realització de projectes reals que es duen a terme en horari extraacadèmic.

Més notícies d'Esplugues