Els espluguins decidiran directament en què es gasten 150.000 euros del pressupost del 2016

L'espai Esplugues Coworking o l'adaptació del Casal de Cultura R. Brillas són fruit dels dos anteriors pressupostos participatius

2
Es llegeix en minuts
J. S. / Esplugues

La tercera edició a Esplugues del programa Pressupost Participatiu, que permet a la ciutadania decidir part del pressupost municipal de l'any que ve destinat a inversions (entre 150.000 i 170.000 euros), serà encara més transparent i més obert que les edicions anteriors.

Això és com a conseqüència del fet que el procés, que ha començat a finals de setembre amb les primeres sessions, incorpora els suggeriments i les millores aportades per les persones que hi han participat en anys anteriors.

Així, el tercer Pressupost Participatiu guanyarà en transparència, ja que el blog www.espluguesparticipa.com informarà de manera continuada sobre les propostes sorgides en cada grup de treball i sobre l'avanç en les deliberacions. Totes les persones que participin en els grups o que facin arribar les seves propostes per escrit (els impresos ja estan disponibles als punts d'atenció a la ciutadania (PAC) i al blog), tindran disponible la informació relativa a l'estat de les seves aportacions.

Per una altra part, s'augmentarà la representativitat mitjançant la incorporació de grups d'opinió on estiguin representades persones que no acostumen a participar en aquests espais. Es recolliran les seves visions sobre les necessitats del municipi, que seran traslladades als grups de treball. D'aquesta manera, s'obtindrà una radiografia més àmplia de les necessitats de la ciutat.

Fins al 31 d'octubre és possible inscriure-s'hi a través del correu pressupostparticipatiu@esplugues.cat, personalment al PAC o al telèfon 900 300 082.

Fins ara, les dues primeres edicions han donat com a resultat la creació de l'espai Esplugues Coworking (ja en funcionament) i l'adaptació del Casal de Cultura R. Brillas per fer-lo més accessible (es farà abans d'acabar l'any).

AMPLIACIÓ DELS MECANISMES DE PARTICIPACIÓ PER DEFINIR EL SEU PAM

L'Ajuntament d'Esplugues posa en marxa durant el mes d'octubre un nou, i ambiciós, procés participatiu sobre la gestió municipal.

El procés estarà obert a tota la ciutadania que vulgui fer aportacions i suggeriments al Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2015-2019, el document que guiarà l'acció municipal en el present mandat.

De fet, aquest procés obert a la participació ciutadana és un dels compromisos adquirits pel govern municipal que lidera Pilar Díaz a l'inici del mandat.

Totes les cases de la ciutat rebran una publicació amb els cinc eixos d'acció estratègics definits prèviament per l'Ajuntament (Economia, emprenedoria i ocupació; Persones i famílies; Ciutadania entitats i associacions; Ciutat, i Bon govern), així com un conjunt de línies d'actuació establertes per a cada eix i les principals actuacions previstes.

Les persones interessades podran prioritzar les actuacions previstes i fer nous suggeriments. Per fer-les arribar a l'Ajuntament, podran dipositar les butlletes omplertes a les urnes que estaran disposades en diferents equipaments municipals, o bé a través de correu electrònic.

El procés començarà el 9 d'octubre i s'acabarà el 30 del mateix mes. Amb les aportacions, l'Ajuntament, a través del Consell de Ciutat, acabarà de confeccionar el PAM definitiu. A més de participatiu, el procés també serà transparent, ja que periòdicament s'informarà sobre l'evolució i el compliment de les actuacions que formin part del document final.

Notícies relacionades

S'obre, per tant, un nou procés participatiu, que se suma al Pressupost Participatiu --que decideix en què invertir una part del pressupost municipal, també obert a tota la ciutadania-- i a altres òrgans sectorials, com l'Audiència Pública a Nois i Noies d’ESO, el Consell d’Infants i els diferents Consells Municipals.

Més notícies d'Esplugues