Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

El turisme descontrolat té conseqüències nefastes

esala34847582 barcelona 28 07 2016 turismo turistas en la rambla colon fot161201172924

esala34847582 barcelona 28 07 2016 turismo turistas en la rambla colon fot161201172924 / FERRAN NADEU

Estic segur que coneixeu algú proper a vosaltres que treballa en el sector turístic. I és que el turisme s'ha convertit en un dels sectors económics més importants a Espanya i Catalunya actualment; no s'ha d'oblidar que Espanya és el tercer país més visitat del món, tan sols darrere els Estats Units i França.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Ara bé, tot i que estic segur que a molts de nosaltres ens agrada viatjar, el turisme també pot portar conseqüències realment negatives. La més evident és la que afecta a la convivència entre turista i resident. Ja sigui per turistes maleducats que veuen als ciutadans com una atracció de fira o l'anomenat "turisme de borratxera".

Visc en un poble de 14.000 habitants, força petit i tranquil pels estàndards actuals, i tot i així, alguna nit m'he despertat perquè un grup de joves borratxos que anava cridant pel carrer a les quatre de la matinada. M'imagino que als barris més turístics de Barcelona pot arribar a ser un infern.

L'altra conseqüència negativa és l'expulsió dels mateixos veïns de les seves cases. Més de la meitat dels apartaments del barri gòtic ja estan destinats a turistes. Aquest barri ja l'han conquerit els turistes, o més aviat gent amb diners que lloga pisos a turistes, i van fent el mateix a poc a poc amb els altres barris, expulsant els barcelonins de Barcelona. El turisme descontrolat pot portar a conseqüències catastròfiques.

Participacions delslectors

Mésdebats