Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

El soroll és agressiu pel sistema neurofisiològic

Lluís Gallardo

Benvolgut Sr. Espinàs,

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Com es pot estimar quelcom que és agressiu del nostres sistema neurofisiològic? Vostè també estima l'alcohol i les drogues?

Ens sembla que el seu article del passat 5 de juny, 'Els sorolls companys de la vida'sorolls , acusa una certa ignorància no només respecte dels devastadors efectes psicopatològics que tant a nivell personal com social té la contaminació acústica en la nostra societat, sinó també de la diferència entre el so i el soroll; el primer és objectiu, el segon és subjectiu. Creiem que es deuria referir al primer.

Si no fos pels tocs d'ironia que hi posa, aquesta mena de demagògia destilada amb un factor psicopatògen de la nostra societat com ho és el soroll ja no ens exaspera ni ens estranya, tot el contrari: ens fa llàstima que encara no s'hagi comprès el seu abast, però en el seu cas (una persona culta i informada, i a la que admirem) sí ens ha resultat sorprenent que escrigui articles com aquest en el que banalitza quelcom tant pejorativament transcendent per a la salut de les persones.

Sí ens ha alegrat veure que, a diferència dels milers de casos que ens arriben anualment a l'Associació Catalana contra la Contaminació AcústicaContaminació Acústica, en el seu cas pot decidir quan deixa entrar a casa seva o no el soroll. La majoria de les persones l'han de sofrir injustament, perquè, precisament, no poden evitar la seva intromissió dins les seves llars.

Participacions delslectors

Mésdebats