Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Réplica municipal a la carta 'Víctimes del 'tigre del plataner'

icoy38304417 platanos170505213833

icoy38304417 platanos170505213833 / DANNY CAMINAL

En resposta a la carta de Judith Pastrana 'Víctimes del 'tigre del plataner', l'informem que el govern municipal té entre els seus objectius fer de Barcelona una ciutat vital i saludable. Per aquest motiu, l'ús dels fitosanitaris en la gestió de plagues i malures en el verd urbà són un motiu de preocupació pel seu possible impacte en la salut de les persones i en el medi ambient.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La Unió Europea ha legislat al respecte i s'han fet avenços per racionalitzar el seu ús amb l'objectiu de reduir els riscos i efectes en la salut humana i en els ecosistemes. En el camí cap a la progressiva reducció en l'ús de productes químics en el manteniment de l'arbrat viari, des de la Direcció d'Espais Verds de l'Ajuntament de Barcelona es treballa en un programa de gestió que planifica les diferents estratègies per abordar els tractaments de control de plagues i malures.

En el control integrat es prioritza, en primer terme, emprar els tractaments de menor a major impacte en el medi ambient, amb la finalitat de preservar la salut de les persones. Seguint les directius del Reial Decret 1311/2012 que determina la progressiva reducció de tractaments fitosanitaris químics en favor de sistemes de control integral de plagues, l'Ajuntament els està substituint per tractaments biològics, sempre que això sigui possible.

En el cas de la plaga que afecta els plàtans de Barcelona, coneguda com el tigre del plàtan, està classificada dins de les plagues que no representen cap risc per a la seguretat i salut de les persones i la biodiversitat, encara que sí que suposen una afectació al confort del ciutadà.

Malauradament, pel tractament d'aquesta plaga no hi ha control biològic o no químic i en conseqüència, la mesura habitual que s'aplica és augmentar la resistència de l'arbre, mitjançant l'aplicació d'adob foliar, amb l'objectiu de fortificar-lo davant l'atac de les plagues.

No obstant, davant les queixes que ens han fet arribar la ciutadania, s'ha fet un tractament fitosanitari, del 13 al 16 de setembre, a les 582 unitats de Platanus x hispànica que existeixen en aquet carrer, dins dels quals es troben els exemplars als quals fa referència el ciutadà.

Agraïm la col·laboració ciutadana amb els serveis municipals fent-nos arribar les vostres consideracions. La participació ciutadana és molt important per millorar el funcionament dels serveis i la convivència a la ciutat.

 

Participacions delslectors

Mésdebats