Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Rèplica municipal a la carta 'Los perros peligrosos...'

Un home mor per l’atac de cinc gossos de raça perillosa. / Atlas

En resposta a la carta de l'Álvaro González Los perros peligrosos, otra batalla perdida por el civismo en Barcelona, on denuncia l'incivisme d'alguns propietaris de gossos, l'informem que la majoria de propietaris de gossos potencialment perillosos, així com la resta de propietaris d'animals que no són potencialment perillosos, compleixen actualment la normativa.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Malgrat això, certament es produeixen algunes conductes incíviques que, si es detecten, han de ser immediatament sancionades. Des de l'Ajuntament, duem a terme campanyes de civisme i vetllem, a través de la Guàrdia Urbana, pel bon funcionament en aquesta matèria amb l'objectiu de garantir la bona convivència entre ciutadans i animals de companyia.

També treballem per garantir la neteja de carrers i via pública, un àmbit en què es treballa amb intensitat per fer de Barcelona una ciutat més neta, encara que és cert que sempre hi ha aspectes a millorar.

Pel que fa a la proposta d'implantar un banc d'ADN, l'informem que, d'entrada, s'ha desestimat aquest tipus de projecte per a una ciutat de les dimensions de Barcelona. En aquests moments, fer una mostra de l'ADN de l'animal es un fet voluntari. No podem obligar des de l'Ajuntament a qui no vulgui participar en aquest tipus de projecte sense tenir la força legal que, per exemple, contempla la llei quant a identificació d'animals de companyia, on si és obligatori el xip o altre element identificador. Per tant, un projecte d'aquest tipus es fa inviable amb la quantitat d'animals d'una ciutat com Barcelona.

Compartim amb vostè que s'ha de complir la normativa per garantir el civisme i no dubti que és un tema que tenim ben present i en el qual hi treballem per tal de millorar cada dia la convivència tot promovent el civisme i fent servir la via sancionadora quan es detecten infraccions de l'ordenança.

Participacions delslectors

Mésdebats