Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Rajoy estima els guiris

undefined33951996 gra215 palma de mallorca  islas baleares   19 05 2160519165717

undefined33951996 gra215 palma de mallorca islas baleares 19 05 2160519165717 / CATI CLADERA

Recentment, Mariano Rajoy ha declarat que és un disbarat fer tornar a casa ('go home') els estrangers que ens visiten. No cal ser un economista ni un expert per interpretar les gràfiques que es van publicant sobre l'evolució de l'atur. Aquestes evidencien un descens en temporades vacacionals o en campanyes puntuals; per exemple, la nadalenca, on prima el sector del comerç. Si bé el turisme impacta positivament sobre l'economia espanyola, no tot són flors i violes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Recordem que part del benefici se l'enduen les agències tour-operadores. És profitós vendre sol i platja, però no en detriment d'altres activitats. Certament, el turisme crea ocupació; però, són feines temporals amb sous precaris. A Eivissa, els treballadors de l'hostaleria s'instal.len en autocaravanes perquè no poden assumir els alts lloguers destinats als visitants. I això, Rajoy ho omet.

Com també negligeix ocupacions relacionades amb la indústria cinematogràfica i cultural, les energies renovables o l'agricultura. El cas més accentuat és el de la ciència. Són milers els investigadors que celebren els seus assoliments fora del nostre país.

Per tant, fem també beneficiosa la recerca a casa nostra, perquè una riquesa forta, sostinguda i competitiva no es crea a base de servir paella i sangria.

Participacions delslectors

Mésdebats