Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Les txeques de Barcelona: Ja és hora de passar pàgina

Vídeo promoció cartes dels lectors Entre Tots. / {periodico}

Fa dies que l'Ajuntament de Barcelona té previst, si no ho ha fet ja, posar plaques o rètols allà on la policia havia torturat en temps passats. Em ve a la memòria un llibre que vaig llegir sobre les txeques a Barcelona i els diferents llocs on estaven ubicades. Una d'elles, potser la que més destacava per les tortures, era la del carrer Vallmajor. La gent gran té memòria, i els que no, els hi recomano qualsevol llibre sobre les txeques i el que varen fer a Barcelona. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

No cal dir que el coronel Escofet va rebre l'ordre de lliurar les armes a la CNT i a la FAI i que, arran de saquejar l'aquarterament de Sant Andreu amb més de 30.000 fusells que foren a parar a les mans dels nous amos i senyors de Catalunya, més de 8000 ciutadans foren assassinats. A la Cerdanya, a la CNT-FAI, manava Antonio Martín Escudero, més conegut com a 'el Cojo de Málaga'. Una creu al terme municipal de Fontanals ens indica el lloc a on foren assassinats 21 puigcerdanencs. Un d'ells era el meu avi.

Vull recordar també que aquells assassins varen anar a Bellver de Cerdanya a buscar ciutadans per afusellar, i el poble unit com una sola persona els protegí i es negà a lliurar-los. Han passat vora 80 anys. No creuen que ja és hora de passar pàgina? Pensin senyores i senyors que ara ens governen que després de vostès en vindran altres que possiblement no són de la seva mateixa corda...

Participacions delslectors

Mésdebats