Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

'Garbancito de la Mancha' al Museu del Cinema de Girona

En aquests moments i fins al 24 de gener, es pot veure una exposició  entranyable al Museu del Cinema de Girona: 'Garbancito de la Mancha'.  És el nom del primer llargmetratge europeu d'animació en color. Va ser  fet a Barcelona, i per aquest motiu, a la mostra es reivindica aquest  film com l'origen del cinema d'animació a CatalunyaBalet y Blay va  ser la productora i distribuïdora cinematogràfica. Més endavant, farien  una segona part amb 'Alegres vacaciones', que no va tenir tant d'èxit  com la primera. Va ser dibuixada i realitzada pel valencià Arturo  Moreno. De fet, l'origen de la pel·lícula va ser el llibre del mateix  títol fet amb il·lustracions d'Arturo Moreno i text de Julián Pemartín.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

A la sala podem veure el cartell i una selecció de dibuixos i dades  sobre 'Garbancito de la Mancha' (1945) i d'altres sobre 'Blancaneus i  els set nans' (1937) de forma comparativa, ja que aquest últim va ser  el primer llargmetratge d'animació en color americà. També a la sala  podem veure d'altres materials relacionats amb el cinema d'animació català.

Cal dir que es podrà veure la pel·lícula. És una forma de celebrar  que es compleixen 70 anys de la data de la seva estrena. Ara que tenim  un cinema d'animació ja consolidat, tant dirigit pel públic infantil  com a l'adult, està bé fer un homenatge als inicis d'aquest tipus de cinema.

Participacions delslectors

Mésdebats