Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Eleccions a França: Elegir el mal menor en la segona volta

jgblanco37747406 combo  this combination of pictures created from file photog170320112722

jgblanco37747406 combo this combination of pictures created from file photog170320112722 / JOEL SAGET

No feia falta ser un gran estadista per diagnosticar quins serien els dos candidats que passarien a la segona ronda de les eleccions franceses. Ara el que toca pensar és com es repartiran els vots dels candidats que han perdut. Està clar que per alguns sectors que han sortit derrotats, sobretot l'esquerra, elegir entre aquests dos candidats és força difícil.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Mentre Le Pen representa la xenofòbia i un fanatisme extrem, Macron representa una anomenada "continuïtat trencadora"; dos conceptes aparentment contradictoris, però que el candidat de En Marche sap utilitzar d'una manera força hàbil.

La qüestió és que aquesta "continuïtat trencadora" pot fer tirar enrere a una part dels votants que volen un trencament real amb el sistema actual. Tot i així, crec que en aquests casos s'ha de saber elegir el mal menor, perquè no es pot permetre que una persona xenòfoba es converteixi en presidenta de França. També hi ha l'opció de no elegir entre cap dels dos mals, però a vegades la indiferència pot portar a escenaris realment terribles.

Participacions delslectors

Mésdebats