Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

La democràcia, compatible amb el capitalisme?

zentauroepp34464365 barcelona  26 06 2016  elecciones generales   jornada electo170119112818

zentauroepp34464365 barcelona 26 06 2016 elecciones generales jornada electo170119112818 / FERRAN SENDRA

"La democràcia és compatible amb el capitalisme?", es preguntaven fa poc en un programa de la tele. I jo penso: el capital és necessari. El que no sé si tots els 'ismes' indiquen defecte. Si el capital-isme significa, no la necessitat de diners per crear treball i prosperitat, sinó que vol dir que en la societat hi ha cada cop més desigualtats perquè alguns retenen els diners que correspondrien a altres (és a dir, roben amb certa elegància i impunitat), llavors la democràcia és difícil o fictícia.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La sobirania del poble necessita principalment de l'honradesa íntima de cada ciutadà: que cadascun de nosaltres ens proposem seriosament lluitar per fer el bé, lluitar per a procurar pels altres, evitant l'egoisme tan enganxat malauradament a la naturalesa humana.

Si no hi ha comportaments honrats, llavors els ciutadans passen a viure sota el domini d'uns quants, que s'imposen amb els seus robatoris, amb comportaments antinaturals que omplen la societat d'inseguretat i lleis restrictives.

Llibertat, seguretat i democràcia han de tenir un fonament: honradesa, veritat i bondat lluitades a fons.

Participacions delslectors

Mésdebats