Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

A la UE no li convé el nacionalisme

mbenach41025023 german chancellor angela merkel gestures at a cdu csu parlia171120194236

mbenach41025023 german chancellor angela merkel gestures at a cdu csu parlia171120194236 / AXEL SCHMIDT

La carta del lector Dionis López sobre l'interès de la UE per Catalunya, em sembla feta més des del qual ell vol que no pas des del qual la UE desitja.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Això de que membres del Govern i de l'entorn de Merkel tinguin interès per la qüestió catalana costa bastant de creure. Sabem que la Gran Guerra, amb més de 10 milions de morts en combat i uns altres 10 a conseqüència de ferides, infeccions i fam, així com entre 600 i 800 mil cavalls i mules, fou una guerra de nacionalismes.

Per a Alemanya i, per la resta de països de la UE, el que està passant aquí és un problema de l'estat Espanyol. Per a ells, el nacionalisme és la mort. I el ressentiment, el motor del nacionalisme. No els convé tornar a reviure antics litigis que ells ja tenen superats. Cal recordar que Alemanya té prohibits els partits nacionalistes, considerats constitucionalment il·lícits.

Participacions delslectors

Mésdebats