Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Rosa per les nenes, blau pels nens

zentauroepp40944882 toy planet171114213056

zentauroepp40944882 toy planet171114213056

Només cal mirar un catàleg de publicitat de joguines, d'aquests que ara deixen sovint a les bústies de les cases, per adonar-se dels colors diferencials dels productes dirigits a nenes i a nens. Fullejant-ne les pàgines, quan hi predomina el rosa és per a nenes, i quan predomina el blau, per a nens.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Quan es deixarà de reproduir estereotips tan arcaics? O és que no poden gaudir de tota la gamma de colors siguin d'un sexe o de l'altre? Les joguines podrien contemplar totes unes possibilitats cromàtiques que queden centrades en allò que algun dia algú va establir i es continua repetint sense més sentit que el comercial.

Des de petits els nens ja aprenen que hi ha colors que són per a nens i colors que són per a nenes. Just en les joguines i jocs primerencs haurien de poder aprendre els colors, saber distingir-los, veure'ls combinar, jugar amb ells, i tot sense cap limitació en la tria ni, per descomptat, cap pretesa ideologia falsament inherent aplicada amb un significat sexual o de gènere.

Participacions delslectors

Mésdebats