Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

¿Cementiris de llibres als instituts?

La biblioteca 8 L’Institut Jaume Balmes destina part de la seva planta baixa a la consulta de llibres.

La biblioteca 8 L’Institut Jaume Balmes destina part de la seva planta baixa a la consulta de llibres. / CARLOS MONTAÑÉS

A causa dels canvis estructurals i la demanda d'espais, estan desapareixent les biblioteques als instituts. S'estan creant, literalment, cementiris de llibres; uns llibres que el temps omplirà de pols. Les pàgines d'un llibre et fan viatjar, imaginar i viure. Em dol que hi hagi llibres abandonats que van a parar a un soterrani ple de foscor.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Al llarg de la història el desmantellament d'una biblioteca sempre ha estat un retrocés i no un progrés. Voldria saber quins volums acaben salvant-se d'aquesta crema --recordem l'escena del Quixot-- i quins són considerats útils. No em consola tornar a sentir que l'ordinador t'ho proporciona tot, perquè no és així. És diferent passar una pantalla que girar un full, ni que sigui enverinat, com a 'El nom de la rosa'. Un llibre no provoca estrés ni TDH, sinó oxitocina, com diria el professor Sebastià Serrano.

Perquè tot plegat serveixi per reflexionar, acabo amb unes paraules de l'escriptora Milena Busquets: "Llegir no és sexi. Llegir és important."

Participacions delslectors

Mésdebats