Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Carta d'un sergent dels Mossos d'Esquadra: "No ens maltracteu més"

fcosculluela37759238 barcelona  21 de marzo de 2017  los mossos ocupan la secreta170321161605

fcosculluela37759238 barcelona 21 de marzo de 2017 los mossos ocupan la secreta170321161605 / RICARD FADRIQUE

“Ja no es pot aguantar més! L’altre dia anava jo tan tranquil en el meu cotxe, i... què van fer els mossos?” Fem el que fem, sempre ho fem malament. Sí, sóc mosso, sóc sergent dels Mossos d’Esquadra. Ja en tenim prou! No només ens sentim maltractats per la majoria dels ciutadans i pels mitjans de comunicació, sinó també i el pitjor de tot, per la nostra conselleria i polítics.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Com la resta dels funcionaris de la Generalitat, vam ser els culpables de la crisi econòmica. La ciutadania clamava a crits que cobràvem massa i se’ns havia de retallar sous i privilegis, ja que per altra banda teníem la feina garantida de per vida, i això ho havíem d’agrair. Ningú se’n recorda que si un no és funcionari és perquè no vol, perquè jo vaig opositar. Tinc diplomatura, i tots els meus companys de la universitat sempre han cobrat molt més que jo, però jo creia en la meva feina de servei a la societat.

Abans de la crisi era fàcil que fins i tot, peons sense qualificar, cobressin més diners que qualsevol funcionari. La crisi ha fet molt mal a tothom, i nosaltres hem acceptat i hem pagat, però, i ara?La resta dels funcionaris comencen a treure el cap, i a nosaltres se’ns segueix posant el peu sobre el cap. Ara, amb la llei de mesures de modificació de la llei de pressupostos, on diu a tots els funcionaris de la Generalitat, treiem els mossos per defecte. Ni se’ns equipara als bombers com es va signar el 2008, ni se’ns paguen les nits ni els festius com, per exemple, a les infermeres. Rectifico, se’ns paga l'hora de nit a quasi un euro! I els caps de setmana, quan fem cada dia 12 hores, ens hem de pagar de la nostra butxaca el dinar o el sopar. No ens volen tornar els assumptes propis que se’ns van treure i els que en toquen per triennis. Què són els assumptes propis o dies “moscosos”? Són uns dies que un ministre que es deia Javier Moscoso va concedir a tots els funcionaris el 21/12/83 com a conseqüència que l'IPC d’aquell any estava al voltant del 12% i l’Estat no podia pujar les nòmines, a canvi va donar aquests sis dies.

No tenim amics a la CUP com els mestres. Gràcies a ells, milloraran les seves condicions laborals i es crearan noves places, cosa que per altra banda agraeixo molt ja que, tinc un nen en edat escolar i l’educació és el pilar de la nostra societat. Quina enveja em fan aquestes més de 4.000 places. I nosaltres... a tots els nostres torns anem amb una mà al davant i una altra al darrera, ara tornem a tenir més cotxes que amb la crisis ni en teníem, però no tenim mossos per omplir-los!

Acompanyo en el dolor als agents rurals per la desgràcia d’Aspa, que consti i quedi clar! Al cap d’una setmana tots tenien armilles i a les patrulles havien d’anar tres agents rurals. Nosaltres estem en Nivell 4 d’alerta antiterrorista, encara no tots els mossos tenen armilla i jo, la majoria de vegades patrullo sol.

Seguint amb les nits i els festius, com si fos qualsevol dia de la setmana. Què provoca això? Que treballem les nits i els festius tots els mossos més babaus; ara m’he posat part del col·lectiu al damunt, però és la realitat. Qui farà nits i festius? Pel nostre director aquests mossos babaus som els “apalancats”! Quina estima!

Senyor conseller, no ens seguiu maltractant més! No demanem res més que no es doni a la resta de funcionaris de la mateixa categoria. No inventeu més! Copieu coses que el nostre estimat Director General va aplicar als funcionaris de presons quan era director: nocturnitat, perillositat, complements de productivitat, entre altres.

Una més de mossos, sembla una més del Govern català quan anava a Madrid! Mai se’ns fa cas, sembla que sempre demanem. Potser ens poden maltractar perquè no tenim dret a vaga? 

Participacions delslectors

Mésdebats