Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Caps de turc d'una ofensiva repressiva

zentauroepp40785146 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171214143835

zentauroepp40785146 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171214143835 / GABRIEL BOUYS

Aquest escrit va dirigit als Jordis i també el faig també extensiu a l'Oriol Junqueras i al Joaquim  Forn. Sé que esteu demostrant la fortalesa suficient per poder suportar aquest calvari que us ha caigut al damunt, si més no, és el  que el que transmeten els vostres missatges i la gent del vostre entorn que està en contacte amb vosaltres. Tanmateix, és evident que  no podeu sostreure-us de l'espinosa realitat que comporta està sotmès  a un captiveri injust, en relació al qual ningú que es consideri persona de bé mai acabarà d'entendre.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La ingenuïtat és un dels mots que quedaran enregistrats per sempre més a la ment dels representants que heu estat i seguiu estant al capdavant d'aquest procés, així com dels milions de ciutadans que us  hem seguit i recolzat. Molt pocs han reconegut la hipòtesi que el  Govern d'Espanya aplicaria un article de la Constitució que no estava dissenyat, segons ha reconegut el propi legislador que el va redactar, per implementar-lo en una situació com la que estem vivint. Ningú pensava que un jutge aplicaria presó preventiva per uns imaginaris  delictes a gent com vosaltres que sempre heu demostrat unes  conviccions cíviques i pacífiques en els moviments i actes que heu liderat.

Tampoc pensava ningú que no n'hi hagués ni un sol Estat d'Europa que  reconeguera la República Catalana, o com a mínim, un cert  recolzament... En aquest sentit, hauríem d'haver-nos pres molt  seriosament les paraules de Margallo quan va admetre que Espanya devia molts favors a tota una sèrie de països per tal que es posicionessin en contra del procés. I sinó, que li preguntin al govern de Letònia  sobre les contraprestacions que, segons el diari digital 'Público' en un  article del passat 17 de gener, va rebre del Govern espanyol per guardar 

Sí, vosaltres us heu convertit en els caps de turc d'una ofensiva  repressiva que s'ha proposat coaccionar, generar por, neutralitzar  drets fonamentals i aturar sense escrúpols un moviment pacífic que  l'únic que ha pretès sempre ha estat exercir el dret democràtic de donar la veu als seus ciutadans per decidir el seu futur polític. Sé que aquesta fortalesa que voleu demostrar la feu avinent per no fer caure l'ànim de tota la gent per la qual heu donat la cara. Però també  sóc conscient de la crua realitat que comporta romandre privats d'una  llibertat que és patrimoni vostre i que no us el poden usurpar; una  privació que ens toca a tots i que no mereixeu de cap manera.

Una forta abraçada.

Participacions delslectors

Mésdebats