Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Campanyes orquestrades cap a la independència

zentauroepp40631311 barcelona 21 10 2017 manifestaci n por la libertad de jordi 171021191357

zentauroepp40631311 barcelona 21 10 2017 manifestaci n por la libertad de jordi 171021191357 / FERRAN NADEU

Víctor Valls

L'astroturfing és una acció de relacions públiques que consisteix en l'orquestració d'una campanya perquè sembli sorgida espontàniament de la societat. Així hi ha uns intoxicadors que organitzen accions protagonitzades per individus diversos i geogràficament distribuïts amb actuacions explícites, subliminals o ocultes fent la impressió de multitudinaris entusiastes d'una causa.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Us sona, ja fa uns anys, que algunes entitats subvencionades per algun ens públic han portat la batuta d'un conegut moviment social. Gent que creu que els hi surt del cor protegir els seus' ideals, però la realitat és que han estat moguts per interessos d'uns pocs, aprofitant certs aspectes genuïns per magnificar.

La transparència és la gran arma contra l'astroturfing, però, què fem quan aquesta depèn dels mateixos que el practiquen? Internet en resulta una arma de doble tall que l'alimenta però també guarda espai per als contraatacs. Cal saber on mirar.

Participacions delslectors

Mésdebats