Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Cal un projecte social real per a la diversitat funcional

vvargas38021068 sant boi de llo0bregat    baix llobregat     11 04 2017   ba170412164338

vvargas38021068 sant boi de llo0bregat baix llobregat 11 04 2017 ba170412164338 / JOAN PUIG

Silvia Garcia Yagüe

Fa molt temps que treballo en aquesta idea, en què l'exclusió social que pateixen algunes persones, és fruit d'un sistema que es dedica a excluir-les de forma deliberada. Fa també molt de temps que m'adono que les persones que són discriminades per la seva diversitat funcional, tenen un punt de partida molt diferent de la resta.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Però, quina paradoxa, tots i totes som persones amb diversitat funcional i tots i totes formem part del sistema, i tenim la responsabilitat de lluitar per canviar-lo. Per tant, totes les persones, podem veure reduïts els nostres punts de partida en qualsevol moment de les nostres vides.

Es per això que hem dissenyat un projecte que posi en "jaqué" el model actual i permeti a les persones amb diversitat funcional, tenir nous camins reals i propis. El problema? Es requereixen recursos, tal com un espai on poder desplegar el projecte, i la veritat, seguim sense trobar-lo, tot i que hi ha mil cases buides i mil terrenys abandonats.

És possible realment, que no hi hagi una masia o finca rústica, amb un propietari/a que vulgui realitzar un contracte just per poder elaborar un projecte social on es treballi cada dia per la transformació social? 

Espero que sí que existeixi, i espero que si el trobem, aquest pugui ser un referent per altres persones que disposen d'espais, on pot créixer vida i transformació social. 

Ens ajudes a trobar-lo?

Participacions delslectors

Mésdebats