Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Cal augmentar la seguretat

zentauroepp39736309 rambla170819190624

zentauroepp39736309 rambla170819190624 / JORDI COTRINA

Barcelona ha estat el blanc del terrorisme gihadista, amb un balanç molt tràgic. Però d’entre tot l’allau informatiu, hi ha dues noticies importants. El divendres, 18 d’agost, es deia (EL PERIÓDICO) que la CIA va prevenir fa dos mesos als Mossos de que la ciutat i la Rambla eren objectius. En la mateixa noticia es comentava que, el 30 de juliol, en un compte de Twitter associada a l’Estat Islàmic s’anunciava un atac imminent a Al Andalus.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En el diari del Diumenge, 20 d’agost, apareix la noticia de que al desembre no es va fer cas d’una ordre de la Policia Nacional, enviada a totes les seves prefectures, a les policies autonòmiques i municipals, després de l’atropellament massiu en un mercat de Berlín, perquè instessin  als ajuntaments a adoptar “mesures de protecció física en espais públics” que impedissin atacs similars, i demanava que els ajuntaments instal·lessin grans suports per a testos o bol·lards als accessos a aquest espais, per tal de dificultar o impedir la entrada de vehicles.  La resposta dels Mossos va ser que “a Catalunya no s’havia detectat cap amenaça concreta”. A partir de l’incident de dijous, es produeixen una sèrie de retrets entre administracions (lamentable) mentre l’alcaldessa ens diu que descartava omplir Barcelona de barreres, subratllant que ha de seguir sent una ciutat en llibertat.

Com a ciutadà barceloní, he de creure que, després d’aquests missatges alertant del perill, les administracions i les policies (dic policies, en plural) es van reunir i, després de considerar els fets, van decidir seguir com aleshores en el que respecte a les indicacions de posar obstacles. No obstant, sense omplir de barreres la ciutat, es podien haver fet algunes actuacions dissuasòries, com la instal·lació de suports per a testos (que tan es prodiguen per altres punts de la ciutat), l’elevació de les voreres per evitar que pugin pujar-hi vehicles (com en algun carrer de Gràcia), instal·lació de bancs de fusta en punts clau, modificació dels passos de vianants que tenen rampes per evitar el pas de vehicles però no el de vianants o cadires de rodes...

Els Mossos han demostrat una gran diligència en els successos dels últims dies i per això cal felicitar-los. Hem d’esperar que, a partir d’ara, tinguin accés a tots els organismes internacionals que els puguin donar suport o facilitar informació (com, per exemple, l’Europol), per tal de millorar (si es pot) les seves actuacions.

Participacions delslectors

Mésdebats