Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Acomiadaments empresarials: On queda l'ètica?

mbenach41625740 a vehicle of gate gourmet  part of airline catering firm gat180116214603

mbenach41625740 a vehicle of gate gourmet part of airline catering firm gat180116214603 / ARND WIEGMANN

Queden molt pocs dies per a la celebració d'una nova edició del Fòrum Econòmic Mundial en la tranquil·la població de Davos, al cantó dels Grisons, a l'est de Suïssa. En plena naturalesa, allunyats i aïllats de la gent, convé recordar com l'aerolínia de bandera helvètica SWISS, amb els seus accionistes germans al capdavant, va forçar als seus proveïdors a baixar els seus costos, és clar, laborals entre ells.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Va ser així com el seu proveïdor de serveis va procedir a la fi del 2013 a traslladar tota la producció del seu centre de treball de Barcelona a Ciutat del Cap, on el lector pot imaginar les condicions salarials que es donen en la seva nova ubicació. Un total de 13 persones entre 36 i 63 anys, directament a la selva en un entorn econòmic salvatge. De res va servir la predisposició dels treballadors de revisió salarial, flexibilitat en la jornada... No els estranyi doncs que si criden o escriuen un correu electrònic en català, la resposta serà en la llengua de Cervantes.

Recordo com una persona representant de l'aerolínia a Madrid va venir a agrair els serveis prestats amb una targeta regal per valor de 100€ i una freda carta. En un món globalitzat, una deslocalització més en tota regla que confirma que la prioritat no són les persones ni la qualitat en el servei: els diners. Màrqueting, publicitat i accions de Responsabilitat Social Corporativa s'encarregaran de disfressar una crua realitat d'un sistema capitalista que fa fallida. Ètica, confiança?

Participacions delslectors

Mésdebats