GENT CORRENT

Alejandro Pe: "Hem de deixar de victimitzar el transsexual"

Aquest 'youtuber' ajuda joves transsexuals a fer el pas que ell va fer. Avui se sent bé davant el mirall.

jjubierre40966783 badalona 16 11 2017 alex es un chico transexual que se ha he171116173958

jjubierre40966783 badalona 16 11 2017 alex es un chico transexual que se ha he171116173958 / ALBERT BERTRAN

3
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

La normalització de la realitat trans es construeix amb històries com la d’Alejandro Pe (Barcelona, 1997). Al seu canal de Youtube, on té 48.000 seguidors i vídeos que ja han tingut 4,7 milions de visites, relata la seva experiència i orienta altres nois que, com ell, van néixer en el cos d’una noia i no saben què fer. Hi ha una mena de justícia poètica en el seu cas: va ser veient un vídeo d’internet com va descobrir què li passava. Ara, ell vol tornar el favor.

–Els seus primers vídeos són de fa dos anys i mig. ¿Què va passar abans?

–Vaig néixer en el cos d’una noia, però vaig trigar a descobrir-ho. De petit només m’agradava jugar amb joguines de nens i portar roba de noi. Si em feien cues, me les arrencava; si em mirava al mirall, no em reconeixia.

–Devia ser dur.

–Portava una lluita al meu interior. Quan vaig créixer, la lluita va sortir fora. Vaig començar a portar-me malament a casa i a repetir cursos. Amb 14 anys no aguantava en presència de nois. Era superior a mi. Em feien fàstic i ràbia, m’entraven ganes de pegar-los. Sentia impotència per voler ser com ells i no poder, però no ho sabia.

–¿Com ho va descobrir?

–Un dia, mirant vídeos de la meva cantant favorita, Lady Gaga, vaig veure que als suggeriments hi havia un clip amb les sigles FTM. Signifiquen female to male, però jo ho desconeixia. Vaig clicar i vaig al·lucinar. Sortia un noi explicant que havia nascut sent nena, ¡però portava barba!

–¿Com va reaccionar?

–M’hi vaig sentir identificat, al final vaig comprendre què em passava. Acabava de fer 15 anys i en menys d’una setmana tenia recopilada tota la informació necessària per canviar-me de sexe. Vaig contactar amb associacions, vaig esbrinar com anava el tema de les hormones, vaig preguntar en quines clíniques feien les intervencions, em vaig apuntar al psicòleg...

–¿Abans no ho havia sospitat?

–No. Quan l’hi vaig explicar a la meva mare, em va dir: ‘Jo ja ho sabia, però pensava que havies de descobrir-ho per tu mateix’. Crec que tenia raó. Així que vaig fer 16 anys, que és el que permet la llei, vaig començar a hormonar-me, em vaig operar els pits i vaig començar el procés per convertir-me en el que soc, un noi transsexual.

–Hi ha qui viu aquesta experiència en la intimitat. Vostè ha decidit retransmetre-la a internet. ¿Per què?

–Algun dia, els que van fer els vídeos que em van ajudar a descobrir qui soc deixaran de ser youtubers, però hi seguirà havent nois amb situacions semblants a la meva. Em sento en l’obligació d’explicar-los com han de prendre la testosterona, quins riscos té cada pas i què han de fer per sentir-se bé amb els seus cossos. I em consta que els ajudo, pels missatges que m’arriben d’arreu del món.

–¿Ha tingut algun problema per visibilitzar el seu cas?

–Cap. Al contrari, crec que si ho hagués ocultat m’hauria arriscat que usessin la meva història per atacar-me, però avui ningú pot fer-me mal dient que soc transsexual, perquè ja ho dic jo. Anunciar-ho m’ha fet més fort. 

–Ser jove trans no deu ser fàcil, fins i tot avui.

–Que l’hi diguin a l’Alan, el noi transsexual de Rubí que es va suïcidar perquè no aguantava més el bullying que li feien. Fa poc vaig parlar amb els seus pares al meu canal. Hem avançat en normalització, però encara falta molta informació. Hem de deixar de victimitzar el transsexual. Encara s’associa aquest món a la prostitució o els suïcidis, però ser trans no va de coses rares, sinó de ser feliç amb el teu cos, simplement. 

Notícies relacionades

–¿Vostè ho és?

–Ara sí. Estudio un grau superior d’educació infantil i l’any que ve començaré a estudiar barberia. Vull ser barber. Tinc nòvia i, si tornés a néixer, demanaria tornar a ser un noi transsexual.