LES PLATGES DELS LECTORS

El Rambo de Llafranc

El Rambo de Llafranc TOTS_MEDIA_2

El Rambo de Llafranc TOTS_MEDIA_2 / XAVIER JUBIERRE

2
Es llegeix en minuts
MARC ESPÍN
LLAFRANC

Ningú diria que a la platja de Llafranc s'hi munta una de les festes més estrambòtiques i multitudinàries de la Costa Brava. Ningú ho diria perquè aquesta pedania de Palafrugell, a la qual Rosa Gutiérrez fa més de 15 estius que va, és el típic destí familiar. Pares en la cinquantena que intenten independitzar-se dels fills i parelles amb nens. Mentre el sol crema, les famílies s'amunteguen a la platja sota una espessa capa de para-sols, que no es pleguen fins que el sol es refreda i les masses es traslladen al passeig marítim i a les terrasses dels restaurants, on un no espera més festa que la que puguin proporcionar dos gintònics de més durant la sobretaula.

Notícies relacionades

Tot i això, els caps de setmana al restaurant de l'Hotel Llafranc se n'arma una de bona. L'ànima de la festa és el seu director, Carles Bisbe. A la cinquantena, histriònic, divertit i popular, fa un quart de segle que es disfressa de Rambo per animar les festes. Va començar tallant ampolles de cava amb el matxet del guerriller i ara s'enfila a la barra amb un tapanaps fet amb mig coco mentre rega d'aigua els clients que ballen entregats. A vegades, a les quatre de la matinada, quan s'acaba la festa, fa una capbussada a la platja per relaxar-se. A la seva edat, anar a dormir gaire tard li passa factura. Són molts anys donant guerra. Les fotos que forren les parets del restaurant indiquen qui és. Hi apareix amb el més variat de la faràndula: Fernando Alonso, Duran Lleida i Julio Iglesias, entre altres.

De casa li ve fer de Rambo. El seu oncle ja animava les nits de Llafranc als 60. Va aprendre flamenc a Andalusia i amb el seu art va sorprendre Carmen Amaya en persona, que el va batejar com El Gitano de la Costa Brava. El seu carisma va catapultar el negoci familiar. Pel restaurant passaven a veure'l intel·lectuals de la gauche divine i celebritats com Lola Flores, Manolo Escobar, Sofia Loren i Dalí. El 1986 va morir El Gitano i Carles Bisbe va muntar una espectacular carrossa per a les Festes de Primavera de Palafrugell en què anava guarnit com el personatge de Stallone. I es va guanyar el malnom. Des de fa uns anys, les festes del restaurant són només el preludi de la gran farra que munta a la platja, que aquest estiu deixarà de ser familiar just el 23 d'agost, quan el Rambo de Llafranc salti al mar des d'un helicòpter.

PLATJA DE LLAFRANC PALAFRUGELL Longitud/amplada 330 m / 32 m. Tipus de platja Sorra mitjana. Urbana.. Ocupació Alta. Platja familiar amb bandera blava. Accessible per a persones discapacitades. Amb lavabos, lloguer de gandules, para-sols i caiacs. Ideal per als nens.