LES PLATGES DELS LECTORS

La bella i la bèstia

2
Es llegeix en minuts
MARC ESPÍN
TOSSA DE MAR

Giverola és una cala i un complex hoteler. Les dues cares de la lluna, la bella i la bèstia: naturalesa i artifici. La mà de l’home està al darrere de la construcció del complex hoteler que la va encertar a l’integrar els seus apartaments en la pineda del cim del promontori i va fallar en la ubicació i el disseny de les instal·lacions d’oci. Les pistes de tennis i voleibol, l’skate park, el telefèric, el restaurant, les piscines i el tobogan es desplacen muntanya avall com una glacera de formigó que amenaça de devorar els escassos 25 metres que queden de platja bonica, turística i remota al mateix temps. Aquesta mola vacacional, bèstia rugidora, va ser inaugurada a finals dels 80, alguns anys després que Emilio Cortés, ara jubilat, hagués deixat d’anar a la bella cala Giverola en el Seat 124 familiar, amb els seus dos fills i la seva canya de pescar.

A principis d’aquest estiu, la seva filla va tornar a la cala de la infància i li va trucar, sorpresa, al descobrir com havia canviat. Pare, no la coneixeries. Giverola era una caleta amagada d’una bellesa salvatge, exòtica i virginal, encaixada entre dos enormes massissos rocosos poblats de pins i arbustos. L’Emilio solia enfilar-se a una roca, deixava anar fil i hi picaven serrans, arpes i altres peixos lletjos que feia servir de carnada per a daurades i bogues, mentre els nens es passaven el dia al mar, al bany maria, fins que se’ls arrugava el palpís dels dits. 

Notícies relacionades

L’Emilio no té res en contra de l’hotel. Ni tan sols se’l pot imaginar, tot i que està convençut que deu ser un bon lloc per passar-hi uns dies preciosos disfrutant de la Costa Brava. I té raó. El Resort Giverola fa les delícies de les parelles i les famílies que s’hi allotgen. A més a més, la cala, amb la seva sorra gruixuda i separada, rentada per un mar d’aigües de cristall, segueix sent una de les més boniques de la comarca de la Selva. De tota manera, l’Emilio sent una mica de pena perquè a partir de les paraules de la seva filla s’imagina un hotel tan gran que devora la naturalesa brava que va conèixer i que ja no tornarà. Però ell sí que tornarà, ho vol fer. Li proposarà a la seva filla tornar-hi a la tardor, quan hi hagi menys gent a la sorra i al complex, per enyorar en pau els dies en què podia arribar amb el seu 124 fins a la vora, banyar-se nu i pescar peixos lletjos a la bella Giverola.

CALA GIVEROLA TOSSA DE MAR Longitud/amplada :175 m. / 25 m.  Tipus de platja: Sorra gruixuda-grava fina i roques a la vora. Residencial. Ocupació :Alta.  Platja familiar. Accés per carretera o en un vaixell que surt de Tossa de Mar. Ideal per fer -hi esnòrquel.

Digueu quina platja preferiu a entretots.elperiodico.cat