El Periódico

L'aportació dels lectors

Publica una carta del lector

La custòdia compartida implica obligacions

Jorge Zapatero DíazCastelló de la Plana

¿Què opines del tema de discussió? ¿Què et sembla l'aportació d'aquest usuari? Envia la teva opinió per participar en el debat.

Dimarts, 5 d'abril del 2016 - 09:11 h

Al llarg d'aquest darrer segle, la dona ha anat aconseguint independència econòmica, personal, professional... per mèrits propis. No ha sigut com bufar i fer ampolles. De fet, la dona s'ha incorporat al mercat laboral sense desatendre les "seues" tasques domèstiques, entre cometes seues, ja que la societat li ha imposat aquest rol de submissió. No obstant això, un gran nombre d'homes no són capaços de compaginar les tasques de la llar amb l'educació dels fills i treballar per portar diners a casa (encara que hi ha alguns que sí que ho fan).

Per exemple, a partir de l'entrada en vigor de les separacions i divorcis, s'ha vingut demanant la custòdia compartida dels fills, alguna cosa que és justa tant per als fills com per al pare. Jo espero ser pare algun dia també, però això no és un mer repartiment de temps, no és un repartiment de vacances, és molt més. Compartir custòdia és tenir dret a participar de les experiències dels fills, dels problemes i de les solucions, són riures, són nervis...són records.

Serveixi aquesta carta per donar una estirada d'orelles als pares que exigeixen el dret dels fills però no ofereixen les obligacions que això comporta i la meva felicitació a totes les dones que treballen fora, dins de casa i atenen als seus fills i particularment a la meva mare, que ens ensenya el veritable significat de la paraula "col·laboració".

Participacions dels lectors

Carta de la Penya Blaugrana de Puerto Rico

Javier L. Inclán Presidente Penya Blaugrana de Puerto Rico

Estimado Sr. Bartomeu:... continuar llegint

Marxeu per sempre de Catalunya

Jaume Farrés Boada Olesa de Montserrat

Duele ser un traidor en ambos bandos

Víctor Molero Sant Boi de Llobregat

N'estic fart!

Carles Ramos i Portas Alella

Reprender y reprimir

Ricard Gimeno Barcelona

Ara només es pot anar cap endavant

Carmen Alemany Barcelona

Realment no sé per on començar. Són tantes les coses que hem remouen per dins que es fa difícil.... continuar llegint

"Yo solo quiero vivir en paz"

Marian Ortega García Esplugues de Llobregat

Un país donde quepamos todos

Montse Pérez Perdigón Barcelona

Les obscures figures de Mordor

Àngel Comas Izquierdo Salou

La Muntanya del Destí, mai derrotada per aquella pacífica gent, feia temps que tornava a escopir foc. Un foc fred i fètid com la mort. Sabien q... continuar llegint