Nova incorporació

El camí cap a la igualtat

El premi Equipara distingeix els que han destacat per la seva aportació a la igualtat de gènere en el món laboral

genner-empresa-2018

genner-empresa-2018

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les treballadores alemanyes poden saber el sou dels seus companys homes que facin la mateixa feina en aplicació de la llei de transparència aprovada al març pel Parlament de seu país amb l'objectiu de reduir la bretxa salarial. Denominada llei per al foment de la transparència en les estructures salarials, el gruix de la norma va entrar en vigor al juliol, però la seva principal eina s'aplicarà aquest any. És el dret dels empleats, tant homes com dones, a demanar informació sobre el sou que perceben els seus col·legues del sexe oposat que fan la mateixa feina o activitats similars.

Alemanya supera de molt Espanya pel que fa al trajecte cap a l'equiparació laboral, no en aspectes com els sous, sinó també en la participació de la dona en càrrecs directius o en la conciliació laboral amb la vida familiar. 

El camí que queda per recórrer encara és llarg, i és una de les raons que justifiquen que els premis Empresa de l'Any del GRUP ZETA hagin incorporat en aquesta ocasió una distinció als que més aporten en la tasca d'equiparar la tasca de dones i homes en les empreses.

El premi Equipara vol distingir aquelles persones o empreses que han destacat en el món empresarial per la seva aportació a la igualtat de gènere, la paritat en drets i deures i la conciliació laboral amb la vida familiar. Aquest guardó, que està patrocinat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), és un reforç a les polítiques de promoció de la igualtat de gènere i la paritat en el treball d'homes i dones en l'àmbit social i empresarial de Catalunya. Pretén ser un premi exemplificador i pot recaure tant en empreses com en institucions o persones individuals amb una trajectòria i un llegat en què destaquin i acreditin els mèrits que inspiren aquest apartat dels premis Empresa de l'Any, mitjançant els

Igualtat de gènere

Notícies relacionades

 quals el GRUP ZETA vol posar en valor l'esforç del teixit industrial català i la seva aportació a una societat cada dia més equitativa, rica i progressista.

Els premis consten de sis modalitats, de les quals la principal dona nom al guardó. La resta són els premis ProjectaDigitalitzaIniciaInnova i el nou Equipara. No tenen dotació econòmica i són atorgats per un jurat conformat per personalitats de l'àmbit econòmic de Catalunya. 

Anna Gener: Defensora de la paritat en la direcció empresarial

El nombre de dones en els llocs directius del sector immobiliari és escàs; pot ser que inferior fins i tot al de les empreses d'altres sectors productius. Però, sens dubte, <strong>Anna Gener</strong> no passa desapercebuda en aquesta activitat des del seu lloc de sòcia i directora general de <strong>Savill Aguirre Newman</strong>. A més, aquesta barcelonina, llicenciada en Econòmiques i auditora, és una de les més actives defensores de l'equiparació de la dona en l'empresa. Treballa activament per aconseguir aquesta equiparació des del càrrec de consellera de l'Observatori Dona i Empresa de la Cambra de Comerç de Barcelona, així com des de la vicepresidència de l'associació 50 a 50 Lideratge Comapartit, plataforma que intenta que en els òrgans que representen el món empresarial hi hagi més dones presents, començant per la mateixa Cambra de Comerç.