EMPRESA DE L'ANY

Un motor de desenvolupament

El premi Empresa de l'Any reconeix la contribució a l'economia i la societat de companyies amb una llarga trajectòria

La companyia química i farmacèutica Esteve rep el guardó en l'edició del 2017

esteve-empresa-2017

esteve-empresa-2017

2
Es llegeix en minuts

L’economia catalana compta amb empreses amb una llarga trajectòria que actuen com a motors de desenvolupament. El premi Empresa de l’Any d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, que compta amb el patrocini de Banc Sabadell i es concedirà el dilluns 15 de gener a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, reconeix cada any la contribució d’aquestes companyies en la creació de benestar i progrés. L’edició del 2017 del guardó ha recaigut en Esteve com a Empresa de l’Any. 

    

L’objectiu d’aquest guardó és reconèixer i prestigiar la tasca de les empreses catalanes com a focus de desenvolupament social i econòmic. El premi Empresa de l’Any és un reconeixement a la creació de benestar i progrés a partir de la creació de riquesa i de llocs de treball. Els membres del Jurat han decidit premiar el grup farmacèutic Esteve entre les companyies candidates que reunien els criteris del guardó. 

Per un costat, es té en compte que l’empresa acumuli una trajectòria consolidada i que es tracti de firmes totalment consolidades en el mercat català i estatal amb una marca que es caracteritzi per la seva força i que sigui un referent en el sector. En segon lloc, les empreses candidates han d’acreditar un creixement sostingut tant en plantilla com en facturació i en varietat de productes o serveis. 

    

En tercer lloc, el premi Empresa de l’Any valora la projecció i connexió social de les companyies, que ha de caracteritzar-se per no descuidar les seves responsabilitats socials i estar presents en l’activitat quotidiana del seu entorn a través del mecenatge, la participació en el sector cultural, les accions divulgatives sectorials i tot el que impliqui presència de l’empresa en el seu context ciutadà. Finalment, el Jurat també ha tingut en compte la interconnexió empresarial de les firmes com a marques consolidades, experiència acumulada i que contribueixen a desenvolupar el teixit industrial del sector.  

Notícies relacionades

    

El premi consolida una llarga trajectòria que es va iniciar el 1980, quan l’empresa guardonada va ser Jabones Camp. En els últims 37 anys han recollit el guardó empreses amb una destacada implicació en el territori i una significativa trajectòria internacional. En les últimes edicions destaquen Cellnex (2016), Simon Holding (2015), Hewlett Packard (2014), Frit Ravich (2013), Hotusa (2012), Mobile World Capital (2011) i Casa Tarradellas (2010). 

El mateix compromís amb l'activitat empresarial

En el transcurs de la seva llarga trajectòria, Banc Sabadell ha demostrat sempre el seu total compromís amb l’impuls i desenvolupament de l’activitat empresarial del país. Aquest compromís es remunta als orígens de l’entitat, quan un grup d’empresaris de la indústria tèxtil de Sabadell van sol·licitar que es creés una institució que els ajudés a finançar la compra de carbó i llana per a la producció dels teixits que comercialitzaven. Va ser així com 127 empresaris van unir forces i talent per fundar el 1881 Banc Sabadell. <br/>