PREMI EMPRESA DE L'ANY 2017

Transformar-se per créixer

El premi Digitalitza posa en relleu una qüestió que és de vital importància per al futur de les empreses

Accelerar la digitalització elevaria el PIB d'Espanya el 3,6% més el 2021

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els experts ho tenen clar: per sobreviure en un entorn empresarial cada vegada més competitiu el procés pel qual han de passar les empreses té nom: digitalització. En una economia cada vegada més global, més dependent de l'anàlisi de les dades i amb la tecnologia present a tots els punts del negoci, adaptar-se als nous reptes tecnològics, tingui la mida que tingui l'empresa, fins i tot si és nova, ha de ser una part indispensable del negoci. El premi Digitalitza d'EL PERIÓDICO, patrocinat per Mytaxi, reconeix la transformació digital de les empreses, i en l'edició d'aquest any ha sigut per a Barcelona Tech Cityl'associació dels integrants de l'ecosistema del negoci digital i tecnològic de Barcelona.

La transformació digital té molts nivells, però impacta de la mateixa manera les petites i les grans empreses. Per ser competitius, i sobretot per superar l'impacte digital que les noves tecnologies estan causant, és important, segons els experts, valorar aquest impacte digital i adaptar-s'hi.

Impacte

Aquest impacte es pot donar en diversos punts del negoci. Per exemple, en els processos: en la majoria d'empreses, els primers passos digitals estan centrats en la mecanització i optimització de processos. Fa uns anys la digitalització dels processos estava molt orientada a ser més eficients, i actualment és el primer pas per donar resposta a nous reptes de negoci. També impacta els punts de contacte amb el client: l'àmbit digital genera nous espais per contactar amb els nostres clients, i això genera reptes però també oportunitats.

Notícies relacionades

Després arriba l'impacte no menys important: el món digital transforma el producte en servei. I l'últim punt de l'evolució digital és reconsiderar el model de negoci. Tot això, en un entorn de canvi de cultura, perquè més enllà de productes i empresa, hi ha les persones que treballen en el dia a dia.

La consultora Accenture Mobile World Capital Barcelona han posat xifres al que suposa la digitalització: el PIB espanyol podria augmentar el 3,6% addicional l'any 2021 amb el simple fet d'accelerar la transformació digital de les empreses. Per això, el premi Digitalitza destaca la rellevància de l'evolució digital de les empreses i posa en relleu l'impacte de la transformació tecnològica, que no només canvia les empreses, sinó també tot el teixit productiu.