DKV, salut a totes hores i des de qualsevol lloc

L'asseguradora ha apostat fort per la tecnologia i la revolució 'insurtech' amb una plataforma a través de la qual l'usuari trobarà funcionalitats que van de la telemedicina a l'autocura

Josep Santacreu, a la seu de la companyia a Barcelona.

Josep Santacreu, a la seu de la companyia a Barcelona. / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala

No se sap gaire bé si DKV, guanyadora del premi Digitalitza d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i patrocinat per la Mobile World Capital (MWC), és Josep Santacreu o si l'asseguradora de salut és el seu conseller delegat. El cert és que formen un tàndem indissoluble, ja que aquest doctor en organització d'empreses i llicenciat en medicina i cirurgia fa 20 anys que és al capdavant del grup, que té al seu torn el 65% de Marina Salud, la societat que gestiona els recursos assistencials públics de la comarca alacantina de la Marina Alta, el primer model de gestió d'una àrea de salut pública per part del sector privat que es va posar en marxa a Espanya.

A més de distingir-se per una gran atenció a la responsabilitat social, la companyia, que supera els 1,7 milions d'assegurats (uns 700.000 en salut), s'ha concentrat en l'actualitat en la digitalització del negoci. Total. Salut a totes hores, des de qualsevol lloc i amb qualsevol dispositiu.

Després d'un període de proves amb els usuaris de Barcelona que usen habitualment la seva línia mèdica, la companyia posarà en marxa la seva plataforma per transformar i redissenyar el seu model de negoci, seguint l'estela marcada per la revolució introduïda per la tecnologia o el que es coneix com el fenomen 'insurtech'. I el model, dissenyat a Espanya, no només serà per a la societat espanyola, sinó que s'estendrà a les diferents companyies de salut que el grup alemany té arreu del món.

Notícies relacionades

Es fonamenta en quatre blocs. Un és el 'Digital doctor', una app de revisió de símptomes que es basa en algoritmes que determinen si l'usuari requereix o no la visita presencial i connexió directa amb el quadro mèdic de DKV. Un altre és 'Quiero cuidarme', una 'app' que fomenta l'autocura. 'Carpeta de salud' és un espai en què usuari rebrà i podrà guardar la seva documentació mèdica de forma privada i confidencial; i 'Diario de salud', la porta d'entrada del sistema, amb un quadro de comandament personalitzable.

L'aposta de l'empresa, que forma part del grup alemany Munich Re i que té uns ingressos que van superar l'any passat els 700 milions d'euros, és un ecosistema d''apps' i altres solucions digitals integrada en la plataforma 'Mi salud al día', a través d'internet o el mòbil. En un únic espai, l'usuari troba funcionalitats d'autocura, hàbits saludables, amb eines de telemedicina o l'historial mèdic i assistència a l'usuari. DKV està oberta a incorporar al seu projecte 'start-ups' amb solucions digitals i nous socis a mesura que es millori la plataforma, i fins i tot a oferir paquets amb diferents prestacions per als clients del negoci d'assegurances de salut.