NOVETATS EN EDUCACIÓ

Catalunya tindrà 15 noves escoles i instituts el curs que ve, 11 en barracons

Ensenyament obre 99 nous grups de P-3 i 94 de primer d'ESO

 

  / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

Catalunya tindrà 15 noves escoles i instituts el curs que ve, 11 dels quals començaran la seva activitat en barracons, i sis instituts escola, ha explicat aquest dilluns la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz.

Els vuit instituts nous són a Barcelona, Badalona, Viladecans (Baix Llobregat), Manresa (Bages), Mataró (Maresme), Mont-roig del Camp (Baix Camp), Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) i Alpicat (Segrià), i de les set noves escoles, sis són a Barcelona i una a Montgat (Maresme).

Dels vuit nous instituts, cinc seran en mòduls prefabricats, mentre que de les set escoles, sis iniciaran l'activitat en barracons, i una, al barri de les Corts de Barcelona, a l'edifici de la biblioteca Can Rosés.

INSTITUT ESCOLA

Respecte a la previsió de quan passaran a edifici els centres que comencen l'activitat en barracons, el director general de Centres Públics, Lluís Baulenas, ha assegurat que primer s'ha de "dispodar dels solars".

La consellera ha assegurat que seran "curosos a fer promeses que no es poden complir", i ha assenyalat que es donarà resposta en funció de cada municipi, i ha ressaltat que dels vuit nous instituts, tres ja estan en edifici.

Així mateix, la Generalitat aposta per la figura de l'institut escola, amb sis de nous -tres a Barcelona, un a Lleida, un altre a Tarragona i un altre a Gavà-, amb què vol donar resposta a l'abandonament escolar en entorns complexos i a determinades circumstàncies geogràfiques, com és el cas del centre de Gavà.

REDISTRIBUCIÓ

Així mateix, Ruiz ha explicat que el departament que dirigeix obrirà 99 nous grups a P3 i 94 a primer d'ESO per al curs escolar 2017-2018 en col·legis públics i concertats de Catalunya per redistribuir els alumnes intentant evitar la segregació i el tancament de projectes pedagògics existents.

La consellera ha explicat que l'oferta de grups a P3 per al curs que ve serà de 3.154, mentre que el curs passat el nombre de grups en aquest segment va ser de 3.055, i a primer d'ESO l'oferta de grups se situa en 2.818 per al curs 2017-18, mentre que en l'anterior hi va haver 2.724 grups.

Notícies relacionades

Ruiz ha assegurat que hi ha una tendència a la baixa de la població de P3, i que el creixement a primer d'ESO és per als pròxims dos anys, i amb això d'aquí tres o quatre anys es tornarà a les xifres actuals en aquella franja d'edat.

El nombre de grups oberts té per objectiu "redistribuir millor l'alumnat i evitar el tancament de projectes pedagògics", ha explicat la consellera, i això implica en ocasions "tancar algun grup en algun centre per obrir-ne de nous en altres escoles de la mateixa localitat".