Milers d'estudiants protesten contra el 3+2 pels carrers de Barcelona

La vaga estudiantil de tres dies va començar dimarts a la UAB, on també hi ha hagut protestes aquest matí

Manifestació dels universitaris en contra del decret 3+2 i a favor de l’educació pública i gratuïta. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / BARCELONA

Milers d'estudiants universitaris i de secundària es manifesten aquest dijous al migdia a Barcelona per protestar contra la posada en marxa del decret de 3+2, que suposa reduir els estudis de grau un any i augmentar a dos el màster obligatori.

La manifestació, que ha sortit de la plaça d'Universitat, s'ha convocat coincidint amb la jornada de vaga d'aquest dijous i està encapçalada per una pancarta del Front d'Estudiants que diu: "Estudiant, lluita per la teva educació. 3+2 fem vaga".

En un altre bloc de la manifestació, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) reivindica "Mai més educació sense nosaltres".

La portaveu del SEPC, Andrea Terrón, ha assegurat que el seguiment de la vaga a les universitats públiques catalanes ha sigut molt elevat, especialment a la UAB, on fa 72 hores que no hi ha activitat acadèmica, ja que van convocar tres dies de vaga, i a la Universitat de Barcelona, on a la Central i al Campus Raval l'aturada ha sigut pràcticament total. 

Els estudiants es manifestaran pel centre de la ciutat fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, on tenen previst llegir les seves reivindicacions, que es demanen que es paralitzi la reforma del 3+2, que s'escoltin les seves propostes i que els rectors catalans es posicionin clarament en contra del que els estudiants consideren "una imposició", segons Terrón.

PROTESTES A LA UAB

La vaga estudiantil de tres dies va començar dimarts a la UAB i el nivell de conflictivitat ha augmentat dia rere dia en una protesta en què els alumnes rebutgen el decret 3+2 i exigeixen al rector del centre, Ferran Sancho, que es posicioni sobre si aplicarà o no la reforma. 

Notícies relacionades

Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tornat a tallar el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya(FGC) i han cremat alguns contenidors en el tercer i últim dia de vaga al campus.

El tall de les vies de tren de FGC ha començat poc abans de les 8:30 hores, quan uns 20 estudiants encaputxats han saltat a les vies i han estat prop de 40 minuts tallant en hora punta el servei de les línies S2 i S55 entre les estacions de Sant Quirze i Bellaterra.