als EUA

Detingut a Miami per corrupció l'empresari hoteler Luis Riu

El conseller delegat de la cadena amb el seu nom està acusat d'haver ofert estades gratis a canvi de la llicència d'un hotel a South Beach

33512812 591

33512812 591

1
Es llegeix en minuts

El conseller delegat de la cadena hotelera RiuLuis Riu, ha sigut detingut a Miami (EUA) acusat de corrupció, segons informa el diari nord-americà El Nuevo Herald. Riu es va entregar a les autoritats de Florida per enfrontar-se a les acusacions d'haver ofert estades gratis en hotels de luxe al llavors director de Construcció de Miami Beach, Mariano Fernández, a canvi de la seva autorització per a la renovació a gran escala d'un hotel a South Beach.

Després d'arribar en un vol des d'Espanya, Luis Riu es va entregar a un tribunal de Miami-Dade, on el van emmanillar i el van processar. Riu sortirà de la presó perquè se li permetrà pagar una fiança de 20.000 dòlars nord-americans, cosa que li permetrà tornar a Mallorca.

Notícies relacionades

La setmana passada, els fiscals van acusar Mariano Fernández, antic director de Construcció de Miami Beach, així com Riu i el vicepresident regional de l'empresa, Alejandro Sánchez del Arco. Riu és propietari de la cadena d'hotels juntament amb la seva germana. Els seus avis van establir la cadena el 1953 a Mallorca i en l'actualitat l'empresa dona feina a més de 28.000 persones i compta amb més de quatre milions de clients anuals.

La cadena Riu té més de 100 hotels en 19 països, com Mèxic i la República Dominicana, a més de South Beach, i està considerada una de les 30 cadenes hoteleres més grans del món.