reconeixement

Botín apel·la a restablir l'estabilitat econòmica a Catalunya

La presidenta del Banco Santander rep la Medalla d'Honor Empresària de l'Any 2017 de la patronal Foment del Treball

La banquera fa una crida a recuperar el seny català per restaurar la confiança

zentauroepp41624802 ana botin180116160436

zentauroepp41624802 ana botin180116160436 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Santander, Ana Botín, va fer una crida ahir a recuperar el seny català, i a «establir vies de diàleg i treballar junts» per recuperar la confiança i crear un marc d’estabilitat que faciliti l’activitat econòmica i empresarial a Catalunya.

«Admiro la vostra tenacitat, talent i compromís», va dir la banquera als empresaris catalans a Barcelona, en un acte en què va recollir la Medalla d’Honor de Foment del Treball com a Empresària de l’Any 2017. Ana Botín va dedicar l’última part del seu discurs a expressar el seu punt de vista sobre la tensió política a Catalunya i el seu impacte sobre l’activitat econòmica, que «difícilment es pot realitzar en un entorn de gran incertesa, sense un marc racional i previsible per prendre decisions i invertir a mitjà termini».

«En els últims temps hi ha hagut molta incertesa en aquest país», va dir la presidenta de la primera entitat financera del país. «Són temps difícils, però hi ha solucions», i és aquí on va apel·lar al seny català. «Treballem junts perquè Catalunya segueixi sent un exemple de societat oberta, tolerant i responsable», va rematar davant d’un grup de prop de 200 executius catalans entre els quals hi havia el president de la patronal Foment, Joaquim Gay de Montellà; el de Banc Sabadell, Josep Oliu; el de FIATC, Joan Castells; la presidenta del Grup Codorníu Raventós, Mar Raventós, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, entre altres.

Notícies relacionades

En l’acte d’entrega de la Medalla d’Honor, Gay de Montellà va destacar la forma «senzilla, personal i justa» amb què Ana Botín exerceix el lideratge sobre l’entitat, amb presència internacional en deu mercats i 128 milions de clients. «És un orgull la marca del Grupo Santander, que tan bé i tan dignament representa Espanya al món», va afegir Gay de Montellà.

Botín, per la seva part, va exalçar l’ampli teixit empresarial català, amb més de 600.000 negocis, «que, dia a dia, sobreposant-se a riscos i dificultats, contribueixen a la prosperitat del país».