finançament

CaixaBank emet cèdules hipotecàries per 1.000 milions

L'entitat financera amplia a més una emissió de cèdules a 15 anys

caixabank

caixabank

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

CaixaBank ha sigut aquest dimecres el primer emissor espanyol de l'any de deute, amb un doble tram de cèdules hipotecàries a llarg termini. La nova emissió a 10 anys, per import de 1.000 milions d'euros, s'ha col·locat a un nivell de 22 punts bàsics sobre el midswap, clarament per sota del nivell de 60 punts bàsics a què va emetre la seva última cèdula a 10 anys el gener de l'any passat. El cupó ha quedat establert en l'1%.

Paral·lelament, CaixaBank també ha reobert l'emissió de cèdules a 15 anys que va fer el juliol del 2017 per ampliar-la en 375 milions d'euros, i ha fixat el nou import d'aquesta referència en 750 milions d'euros. En aquest cas, el preu s'ha establert en 32 punts bàsics sobre el midswap, un punt menys que el preu ofert llavors.

Notícies relacionades

L'èxit de l'emissió es reflecteix en la demanda conjunta per a les dues emissions que ha superat els 1.750 milions d'euros. Aquesta nova emissió reforça els actius líquids d'alta qualitat de CaixaBank que, el 30 de setembre, arribaven als 71.581 milions d'euros, més de 2,5 vegades per sobre del mínim requerit del 80%.

Demanda internacional

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual, ha aprofitat les bones condicions del mercat per realitzar aquesta emissió i demostra la confiança i la posada en valor de les fortaleses de l'entitat per part dels inversors. Aquesta emissió ha obtingut una bona resposta per part dels inversors institucionals, amb més de 90 ordres d'inversors institucionals. A més, destaca la demanda rebuda per part d'inversors internacionals. El 97% de la demanda procedeix d'Europa.