Canvis tributaris per al 2018

Hisenda eleva a 6.000 euros el mínim exempt de tributació en les beques

El Govern millora la fiscalitat de totes les ajudes d'estudi a Espanya i l'estranger

Els vals restaurant amplien de 9 a 11 euros la quantia diària lliure d'impostos

abertran40120274 madrid 15 09 2017 politica rueda de prensa despues de la reu170918140757

abertran40120274 madrid 15 09 2017 politica rueda de prensa despues de la reu170918140757

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El mínim exempt de tributació en les beques d'estudi passarà de 3.000 a 6.000 euros el 2018 i fins als 18.000 euros anuals si la beca té per objecte compensar despeses de transport i allotjament per a la realització d'estudis reglats del sistema educatiu, fins al nivell de màster inclòs o equivalent. La quantia exempta serà una mica superior, de 21.000 euros anuals, quan, a més, es tracti d'estudis a l'estranger.

En el cas de les beques de doctorat, la dotació exempta de les beques per a la realització d'estudis de doctorat s'eleva fins als 21.000 euros si es cursen a Espanya o als 24.600 si s'efectuen a l'estranger.

Aquestes són algunes de les mesures aprovades aquest divendres pel Consell de Ministres que formen part d'un reial decret pel qual es modifiquen els reglaments de tres impostos directes (IRPF, societats i successions i donacions).

Vals restaurant

En concret, els canvis que afecten el reglament de l'impost sobre la renda (IRPF), a més de millorar la fiscalitat de les beques d'estudi, actualitza la relativa als vals restaurant que les empreses cedeixen als seus treballadors. En aquest sentit, s'eleva, de 9 a 11 euros, la quantia diària exempta de les fórmules indirectes de prestació del servei de menjador, això és, els vals restaurant o documents similars, targetes o qualsevol altre mitjà electrònic de pagament que s'entreguen als treballadors per atendre aquesta necessitat.

Custòdia de menors

Notícies relacionades

El reglament de l'IRPF que estarà en vigor a partir de l'1 de gener del 2018 a més estén l'aplicació del mínim exempt de tributació per descendents als que tinguin atribuïda per resolució judicial la guarda i custòdia dels menors. D'aquesta manera -segons el Ministeri d'Hisenda- es dona resposta a múltiples situacions en què, per violència de gènere o qualsevol altre motiu, un jutge atribueix la guarda i custòdia d'un menor a un tercer.

Despeses de formació

En relació amb les despeses de formació, es precisa que, dins de les despeses d'estudi per a la capacitació o reciclatge del personal que no constitueixen retribució en espècie, també es troben  les finançades per altres empreses o entitats diferents de l'ocupador, sempre que aquestes empreses o entitats comercialitzin productes per als quals resulti necessari disposar d'una adequada formació per part del treballador.