publicat al 'BOE'

El preu del gas pujarà una mitjana del 6,2% a partir del gener

El Govern atribueix l'increment a l'alça del 18% del cost de la matèria primera en els mercats internacionals

cocinagasnaturalefearchivo

cocinagasnaturalefearchivo

1
Es llegeix en minuts

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dijous el nou preu del gas natural a partir de l'1 de gener per a tots aquells consumidors acollits a la tarifa regulada pel Govern, la TUR. El preu pujarà una mitjana del 6,2%, després d'encadenar dos trimestres a la baixa. 

Segons la resolució publicada aquest dijous, el preu per a la TUR 1, a la qual estan acollits fonamentalment els clients que utilitzen el gas per al subministrament d'aigua calenta i cuina, s'incrementa el 4,9%.

El preu per a la TUR 2, a la qual estan acollits principalment els clients domèstics que a més dels usos anteriors tenen calefacció de gas, puja al 6,6%. 

Aquests increments, segons el Ministeri d'Energia, es produeixen com a conseqüència exclusiva de l'encariment d'un 18% experimentat pel preu del gas natural en els mercats internacionals durant l'últim trimestre del 2017.

Notícies relacionades

El preu de la TUR de gas està determinat per la suma dels peatges, que responen a l'ús de les infraestructures i del cost de l'energia, que es determina a partir de les cotitzacions internacionals dels hidrocarburs. La part regulada es manté congelada.

La Tarifa d'Últim Recurs de gas natural s'actualitza pel Govern de forma trimestral. Dels 7,7 milions de consumidors de gas natural, sis milions són subministrats a través d'una comercialitzadora de mercat a preu lliure i 1,7 milions es troben acollits al preu de la TUR.

Temes:

Energia Preus