SERVEIS BÀSICS

La factura de l'aigua pujarà de mitjana un euro a l'Àrea Metropolitana

L'ACA preveu un increment de l'11,8% de la tarifa en alta, que es modularà després en el rebut segons decisió municipal

1
Es llegeix en minuts
Salvador Sabrià

Un altre servei bàsic que s'encarirà a partir del gener: el rebut de l'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona i totes les poblacions on subministra en alta l'ATLL patiran un augment mitjà per família d'un euro al mes, segons els càlculs de l'Agència Catalana de l'Aigua. ATLL va reclamar a la Generalitat la revisió quinquennal que li toca per llei a finals del 2017 i que va xifrar en un augment del 15%, però els tècnics de l'ACA, després de fer una profunda revisió de tots els elements del contracte, proposaran avui al consell d'administració de l'Agència, on la Generalitat disposa de majoria, que la pujada se situï en l'11,88%.  Aquest percentatge s'aplica a l'aigua que reben els ajuntaments i les entitats subministradores de la xarxa Ter-Llobregat, i després aquests ho traslladen als rebuts dels consumidors en funció de l'aigua que necessitin de la xarxa. Hi ha municipis com Barcelona o l'Hospitalet on gairebé tota l'aigua prové d'ATLL i altres que disposen d'aqüífers o altres fonts de subministrament que els ajuden a rebaixar la factura. 

Notícies relacionades

Fonts de la Generalitat van destacar ahir que la intenció del Govern destituït pel 155 era modificar el contracte de concessió per evitar aquesta forta pujada en la revisió quinquennal mitjançant la renúncia de l'Administració catalana a 7 dels 15 milions que li correspondria rebre en concepte de cànon de concessió. Aquest canvi no es va poder fer abans de la destitució, i al màxim a què ha pogut aspirar l'ACA ha sigut a rebaixar al màxim l'increment que inclouen les clàusules del contracte. 

El cànon de l'aigua que es paga en el rebut domèstic, i que depèn exclusivament de l'ACA, quedarà congelat l'any que ve, com ja va decidir l'Agència a l'octubre.  

Temes:

Aigua ATLL Preus