Fins a 735,90 euros

Rajoy reitera la seva intenció que el salari mínim pugi el 4% el 2018

El president del Govern espera que patronal i sindicats firmin un acord marc per a tres anys

Espanya té el quart salari mínim més baix de la UE. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que l'Executiu plantejarà als agents socials i al PSOE una pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per al 2018 del 4%, amb la qual cosa pujaria fins a 735,90 euros mensuals.

En una entrevista al diari 20 minutos publicada aquest dilluns, Rajoy ha assegurat que el Govern també proposarà "pujades importants" per al 2019 i 2020 en el marc d'"un gran acord a tres anys" que espera pactar amb sindicats, patronal i oposició. No obstant, el president afirma que aquestes pujades hauran de ser compatibles "amb seguir creixent i creant almenys 450.000 llocs de treball (a l'any)".

Recuperació dels salaris

Notícies relacionades

Rajoy ha emmarcat aquesta pujada de l'SMI en un context en què a l'Executiu li "agradaria" que els sous fossin més elevats i "per intentar donar un missatge" als interlocutors socials (empreses i sindicats) que són els que fixen les pujades salarials en l'àmbit de la negociació col·lectiva. "Hem de començar a recuperar les rendes a un ritme que permeti seguir creant mig milió de llocs de treball a l'any. Com tot a la vida, mantenir l'equilibri és molt important", ha dit el president.

La pujada de l'SMI es fixa habitualment mitjançant decret llei en l'últim consell de ministres de l'any -que serà el pròxim 29 de desembre-, després de les consultes preceptives amb els agents socials.