per la fusió amb BMN

Bankia planteja una retallada de plantilla de 2.510 treballadors

La negociació amb els sindicats acabarà la setmana que ve

1
Es llegeix en minuts

La direcció de Bankia s'ha reunit amb els sindicats en el marc de les consultes prèvies a la negociació sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que portarà a terme l'entitat per la fusió amb Banco Mare Nostrum (BMN) i que afectaria uns 2.510 treballadors. Concretament, uns 817 treballadors correspondrien als serveis centrals de l'entitat, mentre que 1.118 serien empleats de les oficines, incloent-hi direccions territorials.

L'entitat ha plantejat la necessitat de prescindir de 375 empleats més que estan en excedència voluntària per l'aplicació d'altres ERO i que s'incorporaran l'1 de gener del 2018, així com 200 llocs de treball més que es retallarien per l'efecte de la digitalització.

Notícies relacionades

D'acord amb les mateixes fonts, no s'ha detallat quants afectats sortirien de l'entitat i quants se sotmetrien a mobilitats geogràfiques. El període de consultes prèvies acabarà la setmana que ve, i després, a principis del 2018, s'iniciarà la negociació.

Els representants dels treballadors han qualificat d'"excessiva" la xifra proposada per la direcció de l'entitat i han manifestat el seu compromís "perquè no hi hagi tantes sortides" i "que el procés sigui tot voluntari".