fiscalitat

Facebook pagarà impostos a 25 països el 2019

La companyia crearà una estructura de vendes local als països on té una oficina, entre ells Espanya, França i Alemanya

undefined33826333 files  this file photo taken on may 10  2012 shows a view of171130112511

undefined33826333 files this file photo taken on may 10 2012 shows a view of171130112511 / KAREN BLEIER

1
Es llegeix en minuts

Facebook ha decidit crear una estructura de vendes local als països on compta amb oficina, a través de la qual pagarà els seus impostos, segons ha anunciat la xarxa social a través d'un comunicat. L'empresa començarà a tributar així els seus ingressos per publicitat a 25 països, entre els quals hi ha Espanya. Està previst que el canvi comenci durant el 2018 i que es completi la primera meitat del 2019.

La multinacional pren aquesta mesura després que, amb altres grans tecnològiques, hagi sigut acusada d'evasió fiscal a través de la planificació. Fins ara, Facebook pagava els impostos a Irlanda, on l'impost de societats resulta més avantatjós. 

"Creiem que una estructura de vendes local proporcionarà més transparència als governs i als responsables polítics de tot el món, que han demanat més visibilitat sobre els ingressos associats a les vendes als seus països", ha assenyalat el director financer de Facebook, Dave Wehner.

Concretament, els ingressos per publicitat tributaran als 25 països de tot el món en què compta amb una oficina, entre els quals hi ha Espanya, França, Alemanya i Itàlia. 

Notícies relacionades

Segons Facebook, aquesta decisió requerirà "importants recursos", si bé intentarà implementar el nou sistema de facturació tan ràpid com pugui per garantir que la transició no suposi un problema en la seva estructura tributària. 

Així mateix, la plataforma fundada per Mark Zuckerberg ha subratllat que la seva seu als Estats Units continuarà ubicada a Menlo Park (Califòrnia), mentre que a Dublín (Irlanda) seguirà estant la seu internacional.