tensió secessionista

Les empreses que se n'han anat de Catalunya ja superen les 3.000

1
Es llegeix en minuts

Un total de 3.050 empreses van traslladar la seva seu social des de Catalunya a altres regions d'Espanya entre el 2 d'octubre i el 5 de desembre, encara que el ritme de sortides va tornar a disminuir dimarts, amb un total de 19, quantitat que va suposar el seu mínim en el període, segons dades del Col·legi de Registradors Mercantils d'Espanya.

El ritme de sortides es va mantenir per sota de les 30 diàries durant l'última setmana de novembre i encara que els dies 30 de novembre i 1 de desembre va repuntar fins als 34 i 31 trasllats, respectivament, dilluns va tornar a baixar a 24, i dimarts va registrar el seu mínim, amb només 19 baixes, just a dues setmanes de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre.

No obstant, la fuga d'empreses de Catalunya ha sobrepassat la barrera dels 3.000 trasllats en pràcticament dos mesos des de la celebració del referèndum d'independència a Catalunya. En tot cas, la desacceleració de la fuga d'empreses continua, tot i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El mes de novembre va tancar amb 894 trasllats de seu social des de Catalunya a una altra zona de la geografia espanyola, pels 1.982 del mes d'octubre. Des del 2-O, els números més reduïts de sortides van tenir lloc els dies 23 i 28 de novembre, amb 21 trasllats cada un, i aquesta setmana, el dilluns 4 de desembre i el dimarts dia 5, amb 24 i 19 trasllats, respectivament.

Notícies relacionades

Els dies amb el nombre de canvis de seu més elevat de Catalunya des del 2 d'octubre van ser el 19 d'octubre, amb 268 companyies; el 9 d'octubre, amb 212 entitats sortints, i el 10 d'octubre, amb 177 empreses.

Per la seva banda, un total de 128 empreses de fora de Catalunya va traslladar la seva seu a la regió catalana des de la celebració del referèndum independentista de l'1-O, 77 el mes d'octubre, 43 al novembre i vuit des de començament de desembre.