dades de l'octubre

Catalunya va atraure el 4,7% menys de turistes estrangers després de l'1-O

Per al conjunt d'Espanya, l'afluència de visitants d'altres països va augmentar l'1,8% durant el mes

En els primers 10 mesos de l’any, el nombre de turistes internacionals arribats a Espanya va créixer un 9,2 %, fins a 73,4 milions. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Catalunya va rebre a l'octubre 1,49 milions de turistes estrangers, el 4,7% menys en comparació amb el mateix mes de fa un any, en un període marcat per la tensió política després de la celebració del referèndum de l'1-O.  El mateix mes, l'arribada de turistes estrangers a Espanya va pujar a l'octubre a 7,3 milions, l'1,8% més que el mateix mes de l'any passat, segons l'estadística de moviments turístics en fronteres (Frontur) que elabora l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Notícies relacionades

La caiguda en l'arribada de turistes a Catalunya és la baixada més gran de la sèrie històrica, que es remunta un parell d'anys, i contrasta amb la pujada del 6% del setembre passat i del 2,6% de l'octubre del 2016. La situació a Catalunya va afectar l'evolució en el conjunt d'Espanya, que va passar de créixer l'11,4% al setembre a fer-ho només l'1,8% a l'octubre. L'any passat, de fet, a l'octubre l'arribada de turistes s'havia disparat l'11%.

En els primers 10 mesos de l'any, el nombre de turistes internacionals arribats a Espanya va créixer un 9,2%, fins a 73,4 milions. Entre el gener i l'octubre, l'arribada de turistes estrangers a Catalunya va augmentar el 6,6%. Del gener a l'octubre, el Regne Unit, el principal mercat emissor de turistes cap a Espanya, va registrar un repunt del 7,1%, amb més de 17 milions de visitants. El va seguir Alemanya, que va experimentar un creixement del 5,9%, fins als 10,8 milions de visitants, i França, amb més de 10,1 milions de turistes internacionals, xifra que suposa un augment del 0,4%.