PREUS

L'IPC va pujar quatre dècimes al novembre, fins a l'1,6%

La pujada dels preus dels carburants marca la inflació, que repeteix taxa interanual

w-ipc-noviembre-2017

w-ipc-noviembre-2017

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'índex de preus de consum (IPC) va pujar el 0,4% al novembre en relació amb el mes anterior, però va mantenir la taxa interanual sense canvis, en l'1,6%, segons l'indicador avançat publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Estadística assenyala que en l'evolució interanual de l'IPC del novembre hi va influir la pujada dels preus dels carburants (gasoil gasolina).

La taxa interanual del novembre és la quinzena taxa positiva que encadena l'IPC interanual, i implica que els preus són avui un 1,6% superiors als de fa un any.

L'IPC interanual va començar el 2017 en el 3%, la seva taxa més alta des de l'octubre del 2012. Al febrer es va repetir el mateix percentatge, però al març, per primera vegada en set mesos, la inflació va retallar la seva taxa interanual fins al 2,3%.

Després de diverses pujades i baixades posteriors, l'IPC interanual es va situar a l'agost en l'1,6%, una dècima més que al juliol; va escalar fins a l'1,8% al setembre i va baixar a l'1,6% a l'octubre, la mateixa taxa que avança l'INE per al novembre.

En el penúltim mes de l'any, l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) va mantenir la seva taxa interanual en l'1,7%.

Notícies relacionades

En termes mensuals, l'IPC va pujar un 0,4% al novembre, el mateix increment que es va registrar els mesos de novembre del 2015 i el 2016.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC del novembre el 14 de desembre.

Temes:

IPC Preus