mercats

El bitcoin supera la barrera dels 9.600 dòlars

La moneda virtual s'ha vist beneficiada pel 'Black Friday'

FILE PHOTO: A Bitcoin (virtual currency) coin is seen in an illustration picture taken at La Maison du Bitcoin in Paris, France, June 23, 2017. REUTERS/Benoit Tessier/Illustration/File Photo

FILE PHOTO: A Bitcoin (virtual currency) coin is seen in an illustration picture taken at La Maison du Bitcoin in Paris, France, June 23, 2017. REUTERS/Benoit Tessier/Illustration/File Photo / Benoit Tessier (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La moneda virtual bitcoin ha superat la cotització de de 9.680 dòlars, que suposa una revalorització del 1.1227% en un any. Els analistes consideren que la criptomoneda s'ha vist beneficiada per la celebració de la festa del consum delBlack Friday. Aquest cap de setmana, la moneda ha superat per primera vegada la barrera psicològica dels 9.000 dòlars, amb la qual cosa la capitalització del mercat de les criptomonedes supera els 285.000 milions de dòlars, dels quals el bitcoin representa 151.000 milions, indica CoinDesk.

La moneda virtual més popular va tancar el 2016 per sota dels 1.000 dòlars i ha disparat el seu valor de manera vertiginosa en les últimes setmanes: a mitjans d'octubre se situava en poc més de 5.000 dòlars.

El conseller delegat de la firma BKCM, Brian Kelly, va dir a CNBC que aquesta última pujada sembla estar impulsada per les vendes minoristes dels últims dies i l'època de reunions familiars. "Com a anècdota, tothom amb qui he parlat en la comunitat de les criptomonedes m'han dit que a la taula, per Acció de Gràcies, es va parlar del bitcoin, i això va inspirar molts familiars a comprar-ne", va apuntar.

Notícies relacionades

Una proveïdora de serveis relacionats amb aquesta moneda, Coinbase, va registrar 100.000 nous comptes entre dimecres i divendres, fins a un total 13,1 milions, segons dades recollides per Altana Digital Currency Fund, que cita el canal.

La Borsa Mercantil de Chicago (CME) té previst llançar a mitjans de desembre un nou índex de futurs de bitcoin, segons va anunciar fa un parell de setmanes el seu conseller delegat i president, Terry Duffy.